Το βράδυ της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στο «Έτος Ελλάδας-Ρωσίας 2016» στο Κρεμλίνο, με τον Σάκη Ρουβά να είναι επικεφαλής του καλλιτεχνικού προγράμματος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανδρική χορωδία του Πατριαρχείου Μόσχας με το «Παλαιό ρωσικό άσμα» και την πολύ γνωστή βυζαντινή χορωδία «Thessalonikeis Umnodei» με τον μαέστρο Ιωάννη Λιάκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εκδήλωση πήραν μέρος το Ακαδημαϊκό Χορευτικό Συγκρότημα «Ιγκόρ Μοϊσέγεβ», με το πρώτο επαγγελματικό χορευτικό συγκρότημα, που ασχολείται με την καλλιτεχνική ερμηνεία και προώθηση του φολκλορικού χορού των λαών του κόσμου, καθώς και οι κορυφαίοι Πόντιοι λυράρηδες, αδελφοί Τσαχουρίδη με τη συνοδεία λαϊκού συγκροτήματος ποντιακών χορών.


(Στο φουαγιέ του θεάτρου του Κρεμλίνου, φωτό: pontos-news.gr)

Η εκδήλωση κορυφώθηκε όταν στη σκηνή ανέβηκε ο Σάκης Ρουβάς με διάσημους καλλιτέχνες της ρωσικής και ελληνικής μουσικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tο γλέντι και ο χορός δεν έλειψαν από τη λαμπερή εκδήλωση με την οποία γιορτάστηκε χθες στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Κρατικού Ανακτόρου του Κρεμλίνου, παρουσία 6.000 προσκεκλημένων.

Πρόεδρος της εν λόγω Ομοσπονδίας, ο οποίος ανέλαβε και τα έξοδα της πολυδάπανης παράστασης, μέσω του Φιλανθρωπικού Ιδρύματός του που ιδρύθηκε το 2000, είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Στην εκδήλωση εκτός από διάσημες ορχήστρες και μπαλέτα της Μόσχας πήραν μέρος και ποντιακοί χορευτικοί σύλλογοι και ερμηνευτές, ενώ το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς έκλεισε με ένα μουσικοχορευτικό σόου.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένο στην ποντιακή παράδοση, με τους αδελφούς Τσαχουρίδη να μεταφέρουν το κοινό -με δοξάρι και φωνή- νοερά στη χαμένη πατρίδα. Το κοινό αλλά και οι προσκεκλημένοι ξεσήκωσαν την αίθουσα, με τον Σάκη Ρουβά, τη Μελίνα Ασλανίδου αλλά και τον Ιβάν Σαββίδη να σέρνουν τον χορό.

Παρόντες στην εκδήλωση εκτός από πολύ γνωστούς ομογενείς επιχειρηματίες ήταν και πολύ ηχηρά ονόματα, όπως ο ελληνικής καταγωγής, Ρώσος κοσμοναύτης Φιοντόρ Γιουρτσίχιν, αλλά και εκπρόσωποι των Υπουργείων Πολιτισμού και Εξωτερικών της Ρωσίας αλλά και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. Την ελληνική Βουλή εκπροσώπησε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης ως πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού.

Δείτε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης