Ο Γιάννης Βαρδής μίλησε στο περιοδικό «ΕΓΩ!Weekly» για τη μεγάλη μάχη του πατέρα του, του Αντώνη, με τον καρκίνο, για δεύτερη φορά στη ζωή του, και το πώς ο γνωστός συνθέτης κατάφερε και πάλι να τον ξεπεράσει.

«Τώρα είναι μια χαρά. Έχουμε γυρίσει από τη Γερμανία, όπου ήμασταν στο Ανόβερο. Παλεύαμε επί τρεις μήνες. Ήταν πολύ επικίνδυνο αυτό που συνέβη και σοκαριστήκαμε όλοι. Θεωρώ, όμως, ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο. Έκανε την επέμβαση και όλα πήγαν καλά» εξομολογήθηκε ο γιος του μουσικοσυνθέτη, ενώ εξήγησε: «Είχε έναν όγκο στο κεφάλι, ο οποίος ακουμπούσε το νεύρο της ομιλίας και δημιουργούσε πρόβλημα. Δεν τον αναλάμβανε κανένας γιατρός στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Έτσι, λοιπόν, βρήκαμε μια κλινική στο Ανόβερο, που κάνει μόνο τέτοιες επεμβάσεις, και αφαιρέθηκε ο όγκος χωρίς να πειραχθεί το νεύρο της ομιλίας. Όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Τώρα είναι σε φάση ανάρρωσης. Ξεκουράζεται, αλλά παρ’ όλα αυτά έχει μπει σε μια διαδικασία να τελειώσει τον δίσκο της Νατάσας Θεοδωρίδου. Του δίνει ενέργεια και ζωή. Είναι δημιουργικός και αυτό είναι εξαιρετικό. Είμαστε όλοι δίπλα του».

Πώς διαχειρίστηκαν, όμως, ως οικογένεια το γεγονός αυτό; «Σοκαριστήκαμε όλοι μας. Προσπαθήσαμε να το κρατήσουμε όσο περισσότερο κρυφό γίνεται, γιατί δεν θέλαμε να βγει προς τα έξω. Γνωρίζαμε ότι κάποια στιγμή θα γνωστοποιηθεί. Ήμασταν όλοι, όμως, της λογικής ότι ένα τέτοιο πρόβλημα πρέπει αρχικώς να μη γνωστοποιηθεί» παραδέχτηκε ο Γιάννης Βαρδής, τονίζοντας: «Φοβηθήκαμε πολύ. Πριν φύγουμε για τη Γερμανία, πηγαίναμε από γιατρό σε γιατρό και παίρναμε διαφορετικές γνώμες. Κάποια στιγμή μπερδευτήκαμε και εμείς. Δεν ξέραμε ποιο είναι το σωστό, τι πρέπει να επιλέξουμε. Ακολουθήσαμε το ένστικτό μας».

Βέβαια, ο Γιάννης Βαρδής αποκάλυψε ότι αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο καρκίνος χτυπούσε τον πατέρα του: «Είχε εμφανιστεί και στο παρελθόν καρκίνος στον πατέρα μου και το είχε ξεπεράσει. Πριν από 22 χρόνια είχε εμφανιστεί σε ένα σημείο του σώματος που δεν μπορούσε να κάνει μετάσταση στο σημείο που το είχε τώρα. Από τις πρώτες μέρες που πήγαμε στο νοσοκομείο και έκανε τις γενικές εξετάσεις ήμασταν καθησυχασμένοι ότι δεν υπήρχε τέτοιο θέμα. Είναι πολύ δυνατός, έχει εξαιρετική ψυχολογία και φοβερά δυνατή κράση. Από την επομένη της επέμβασης άρχισε να περπατάει. Η ανάρρωσή του ήταν φοβερά γρήγορη. Από τη μία στεναχωριόμουν, γιατί έλεγα πώς είναι δυνατόν να τον χτύπησε δυο φορές καρκίνος σε δύο διαφορετικά σημεία, και από την άλλη έβλεπα ότι είναι πολύ δυνατός απέναντι σε όλη τη διαδικασία. Παίρναμε δύναμη από εκείνον, για να αντεπεξέλθουμε στο πρόβλημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο ίδιος μίλησε για τις συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές που πέρασαν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του Αντώνη Βαρδή στο Ανόβερο: «Μας είπε τι αισθάνεται για εμάς, πόσο μας αγαπάει, πόσο έννοια μάς έχει. Ήταν σοκαριστικό. Διαπίστωνες ότι είχε σκεφθεί όλα τα ενδεχόμενα στο μυαλό του και δεν το δεχόσουν. Ακόμα και στις στιγμές που ήταν στην εντατική, έβρισκε τον τρόπο να μας δώσει δύναμη. Μας έκλεινε το μάτι, μας χαμογελούσε, δείχνοντας ότι είναι καλά. Ήταν πιο δυνατός απ’ όλους μας».

Πηγή: Yupiii
Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης