Το πρωί του Σαββάτου (6/2), η Μελίνα Κυριακοπούλου, που έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό με τον ρόλο της «Φρίντα» στο «Παρά πέντε» του Γιώργου Καπουτζίδη, μίλησε στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται». Πριν από μερικές ημέρες, η ηθοποιός είχε αναρτήσει στα social media ένα κείμενο, στο οποίο ανέφερε ότι είχε υποστεί την ίδια παρενόχληση από γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό σε οντισιόν, όπως και η Αγγελική Λάμπρη και η Τζένη Μπότση.

«Θυμάμαι ότι συμμετείχα σε ακρόαση για την παράσταση “Η μελωδία της ευτυχίας”. Ήταν παρών ο εν λόγω κύριος. Μετά από μικρό χρονικό διάστημα μου τηλεφώνησε για να παραστώ σε άλλη ακρόαση που έκανε για έργο που επρόκειτο να σκηνοθετήσει ο ίδιος. Πήγα με χαρά τελείως ανυποψίαστη. Βρέθηκα σε ένα κλειδωμένο θέατρο. Από την πρώτη στιγμή που κατάλαβα ότι δεν υπάρχει καμία άλλη ηθοποιός εκεί ή τεχνικός μπήκα σε ανησυχία. Δεν το άκουσα το ένστικτό μου εκείνη τη στιγμή που μου έλεγε: “σήκω φύγε”. Κατάλαβε την αμηχανία μου και μου ζήτησε να χαλαρώσω. Ήταν ευγενικός. Μου είπε ότι η οντισιόν ήταν για τον “Εραστή” του Πίντερ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ώρα του αυτοσχεδιασμού έσβησε τα φώτα και έκανε τα πράγματα που ταιριάζουν με αυτά που καταγγέλθηκαν. Έχω συντριβεί με το γεγονός ότι η καταγγελία έχει γίνει αφορμή και έχει προσελκύσει για το ίδιο άτομο πολλά τραγικά βιώματα από συναδέλφους. Εγώ το βίωσα μόνη μου. Στο τρίτο έτος της σχολής άκουσα ότι είχε συμβεί και στην κυρία Λάμπρη. Συναισθάνθηκα την οργή της και το πώς προσβλήθηκε ως άνθρωπος, ως γυναίκα, ως καλλιτέχνης», εξομολογήθηκε.

Στη συνέχεια, η Μελίνα Κυριακοπούλου ανέφερε ότι εκείνη τη στιγμή ένιωθε αδύναμη, αλλά τελικά βρήκε τη δύναμη να φύγει τρέχοντας προς την έξοδο και να του φωνάξει: «ξεκλείδωσε την πόρτα γιατί αν δεν το κάνεις θα σπάσω τα τζάμια». «Το θυμάμαι ακόμα κυρία Γερμανού, ήταν μια πάρα πολύ τραυματική εμπειρία και είναι απαράδεκτο το ερώτημα: “γιατί τώρα”. Γιατί είναι καλή η εποχή. Δεν πρέπει να υπάρχει σιωπή και θα βγω να το φωνάξω, κανένας με θέση δεν έχει το δικαίωμα να καταπατά την ψυχή σου, να πατά στην αδυναμία σου και τα όνειρά σου» είπε η ηθοποιός. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης