«Ναι» στον «Κυνόδοντα»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011, 12:53
«Ναι» στον «Κυνόδοντα»
Μία σίγουρη ψήφο έχει εξασφαλίσει η ταινία «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου στη διεκδίκηση του βαρυσήμαντου Όσκαρ, αυτή του Ελληνοαμερικανού Σιντ Γκάνις. Ο πρώην πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, με καταγωγή από τα Γιάννενα, δήλωσε ενθουσιασμένος με την ελληνική εκπροσώπηση στην πιο σημαντική βραδιά του Χόλιγουντ.

«Δεν είναι υπέροχο; Δεν είναι φανταστικό; Μετά από πάρα πολλά χρόνια, νομίζω από το 1977, μία ελληνική ταινία στα Όσκαρ. Εννοείται ότι την είδα και έμεινα εντυπωσιασμένος βλέποντας να ξετυλίγεται αυτή η παράξενη, υπέροχη, κινηματογραφική, τρελή ιστορία για αυτή την ασυνήθιστη οικογένεια. Στο τέλος είπα: “Ουάου! Να μια ουσιαστική κινηματογραφική προσπάθεια!”» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκάνις, επισημαίνοντας ότι, όταν έγινε γνωστή η ελληνική υποψηφιότητα, άρχισε να ανταλλάζει e-mail χαράς με τους υπόλοιπους Έλληνες φίλους του στην Αμερική.

Σχολιάζοντας, ωστόσο, το τέλος της ταινίας, ο Γκάνις είπε ότι οι θεατές είτε θα το λατρέψουν είτε θα το μισήσουν. «Δεν έχει το κλασικό χολιγουντιανό τέλος. Τελειώνει το φιλμ και εσύ περιμένεις ότι θα συνεχιστεί, οπότε μένεις άναυδος όταν καταλαβαίνεις ότι δεν έχει άλλο. Θεωρώ ότι είτε θα την αγαπήσει κανείς είτε θα τη μισήσει. Αλλά, προφανώς, τα περισσότερα μέλη της Ακαδημίας την αγάπησαν, εξού και η υποψηφιότητά της».

Αν και δεν θέλησε να αποκαλύψει τι θα ψηφίσει εκείνος, δεδομένου ότι διανύουμε την περίοδο της ψηφοφορίας, τόνισε ωστόσο ότι όλα τα μέλη της Ακαδημίας δέχονται αυτό το διάστημα μεγάλες επιρροές, προκειμένου να στραφούν προς συγκεκριμένες επιλογές.

«Εγώ, όμως, δεν χρειάζομαι κανέναν να μου πει τι να ψηφίσω. Είμαι άνθρωπος του κινηματογράφου και ξέρω να ψηφίζω» είπε ο Γκάνις, ο οποίος αποκάλυψε ότι του λείπει κατά καιρούς η προεδρία της Ακαδημίας. «Είναι πολύ σκληρή δουλειά, αλλά μου άρεσε πολύ. Δεν νομίζω όμως να ξαναβάλω υποψηφιότητα. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική δουλειά που θα πρέπει να την κάνουν και άλλοι».

Άλλωστε, αυτό το διάστημα ο Γκάνις είναι πολύ απασχολημένος με τις παραγωγές που έχει αναλάβει η δική του κινηματογραφική εταιρεία Out of the Blue Entertainment.

Πηγή: Espresso

Διαβάστε επίσης: Υποψήφιος για Όσκαρ ο «Κυνόδοντας»
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011, 12:53