Νίκος Κουρής: «Για πρώτη φορά θα το πω δημόσια, έχω ένα πρόβλημα υγείας…»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019, 10:46
Νίκος Κουρής: «Για πρώτη φορά θα το πω δημόσια, έχω ένα πρόβλημα υγείας…»

Στο «The 2Night Show» βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο Νίκος Κουρής και αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι είναι διαβητικός από την ηλικία των 13.

«Για πρώτη φορά θα το πω δημόσια αυτό και το διάλεξα να το κάνω, όχι επειδή είναι κάτι σημαντικό, αλλά επειδή έχει σημασία να το πω. Εγώ έχω ένα πρόβλημα υγείας, είμαι διαβητικός και δεν το έχω πει δημόσια ποτέ. Δεν ήθελα να το πω για κάποιον λόγο δικό μου, προσωπικό. Νομίζω ότι τώρα είναι η ώρα να το κάνω, γιατί πια καταλαβαίνω από περιστατικά της ζωής μου ότι έχει νόημα κάποιος άνθρωπος που πετυχαίνει κάτι…

»Ήταν τότε με το Chernobyl. Όταν εγώ το έπαθα αυτό στα 13 μου, το 1987, ήταν σαν να είσαι τελειωμένος. Τα μυαλά των ανθρώπων ήταν τόσο πίσω, που νόμιζες ότι αν είσαι διαβητικός, πρέπει να μπεις στο σπίτι ως άτομο με ειδικές ανάγκες και να μην κάνεις τίποτα στη ζωή σου. Υπήρχε αυτή η μεγάλη παρεξήγηση ότι ο διαβητικός είναι αυτός που πεθαίνει ή που έχει ζάχαρο και δεν μπορεί να φάει τίποτα. Αυτό που έχω εγώ είναι ένα μεταβολικό σύνδρομο. Ένα αυτοάνοσο νόσημα. Κάνω ενέσεις ινσουλίνης σε καθημερινή βάση. Η ζωή μου είναι μια μαθηματική εξίσωση.

»Όσοι έχουμε διαβήτη θα το πολεμήσουμε. Όσοι είναι δίπλα μας πρέπει να είναι διακριτικά παρόντες. Δεν πρέπει να αισθάνεσαι καημένος. Το καλύτερο πράγμα που μου έτυχε είναι αυτό. Είναι η πιο μεγάλη μου δύναμη το ότι είμαι διαβητικός» είπε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Κουρής.

Δείτε όσα είπε ο ηθοποιός...

 

Πηγή: govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019, 10:59