Ο Πρόεδρος της Γαλλίας εξήρε τη «διαχρονική κομψότητα και τις οικογενειακές αξίες» του Αμερικανού σχεδιαστή και το στιλ του που έχει «το άρωμα της αιωνιότητας» προτού του επιδώσει το κόκκινο διάσημο με το παράσημο,  ανακηρύσσοντάς τον  Αξιωματικό της Λεγεώνας της Τιμής.

«Ενσαρκώνετε το αμερικανικό πνεύμα» τόνισε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν στη διάρκεια επίσημης τελετής στο Παρίσι απευθυνόμενος στον Αμερικανό σχεδιαστή μόδας και επιχειρηματία, Ραλφ Λόρεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γάλλος Πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στην αίσθηση της απλότητας στην πολυτέλεια που διακρίνει το δημιουργό Ραλφ Λόρεν και την έντονη φιλανθρωπική του δράση καθώς και  την οικονομική υποστήριξη ερευνών για τη θεραπεία του καρκίνου.

Ο ηθοποιός-θρύλος Ζαν Πολ Μπελμοντό, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρόμπερτ Χοσεϊν και ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Ζαν Ντιζαρντέν ήταν μεταξύ των προσκεκλημένων στην τελετή την  προηγούμενη εβδομάδα στο Παλάτι των Ηλυσίων, όπως και σύσσωμη η οικογένεια Λόρεν.

Φέτος ήταν μία εξαιρετική χρονιά για τον Αμερικανό σχεδιαστή, 80 ετών, ο οποίος γιόρτασε 50 χρόνια από τότε που ως νεαρός από μια οικογένεια μεταναστών, ξεκίνησε την επιχείρησή του στη Νέα Υόρκη με πουκάμισα και τολμηρά φαρδιές γραβάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για μένα είναι να έχω την οικογένειά μου εδώ» δήλωσε ο Ραλφ Λόρεν, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή μετά την τελετή μαζί με τη σύζυγό του Ρίκι, περιτριγυρισμένος από τον αδελφό του, τους γιους και τη σύζυγο του Γάλλου προέδρου, Μπριζίτ Μακρόν.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς άλλη προσωπικότητα τής μόδας εκτός Γαλλίας που θα μπορούσε να τιμηθεί με την ανώτατη διάκριση από τον αρχηγό του γαλλικού κράτους. Αλλά η εκτίμηση προς το πρόσωπο του Ραλφ Λόρεν είχε και συνέχεια, με το δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του η Γαλλίδα αριστοκράτισσα, σχεδιάστρια, είδωλο της μόδας, επιχειρηματίας Jacqueline, Comtesse de Ribes, που άνοιξε την οικία της για τους καλεσμένους και την οικογένεια Λόρεν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης