Από την πρώτη στιγμή αρκετοί καλλιτέχνες στήριξαν ο κάθε ένας με τον τρόπο του το κίνημα των «αγανακτισμένων». Στην πλατεία Συντάγματος λοιπόν βρίσκεται και ο Κώστας Λάγκος, ο ηθοποιός που συμμετείχε στο σίριαλ του Mega «Η ζωή της άλλης».

Ο Κώστας Λάγκος, μαζί με τους συναδέλφους του Κώστα Λούκα και Ηλία Αρώνη, τις τελευταίες ημέρες έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία Συντάγματος. Και όταν λέμε «κατασκηνώσει», το εννοούμε στην κυριολεξίας. Έχουν στήσει την δική τους σκηνή και έχουν γίνει ένα με τους υπόλοιπους διαδηλωτές!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ηθοποιοί περιγράφουν πως είναι ένα 24ωρο στην πλατεία Συντάγματος: « Είναι μια οργανωμένη μικρή κοινωνία. Υπάρχουν “Ομάδες Περιφρούρησης” για να μην επιτρέπουν σε κανέναν να διαταράξει την ηρεμία αλλά και την ειρηνική διάθεση που έχουμε, “Ομάδες Καθαριότητας” για να κρατάνε καθαρή την πλατεία, ενώ έχουμε δημιουργήσει και κάδους ανακύκλωσης. Επίσης υπάρχει “Νομική Ομάδα”, η οποία αποτελείται κυρίως από φοιτητές, “Θεατρική Ομάδα” που ετοιμάζουμε καθημερινά σκετσάκια με σατυρικό και καυστικό ύφος και τα παρουσιάζουμε στον κόσμο και τέλος υπάρχει “Ομάδα Ψυχραιμίας”, η οποία όπως καταλαβαίνεται δεν επιτρέπει… εντάσεις και καβγάδες».

Ο ηθοποιός Ηλίας Αρώνης μας «ξενάγησε» στο χώρο της πλατείας. Σε αυτή την μικρή βόλτα στην πλατεία Συντάγματος, πάντως, διαπιστώσαμε πως όταν οι Έλληνες θέλουν … μπορούν! Έχουν κατασκευάσει μια μεγάλη σκηνή, η οποία λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος. Εκεί μέσα τοποθετούνται τρόφιμα τα οποία τα φέρνει καθημερινά ο κόσμος. Επίσης λειτουργεί και ένα «bar», καθώς εκεί μπορούν να παίρνουν δωρεάν κάτι να πιουν, όπως καφέ, νερό, χυμό κλπ. Όλη αυτή η οργάνωση έγινε σε μερικές ημέρες και σύμφωνα με τους ίδιους «Αυτό είναι μόνο η αρχή»! Όταν ρωτήσαμε για το τι πρέπει να κάνουν όσοι κατασκηνώνουν στην πλατεία απάντησαν: «Ο σκοπός είναι να είσαι εδώ».

Πηγή: star.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης