Ένα από τα μεγαλύτερα αντιπολεμικά μυθιστορήματα όλων των εποχών, το «Catch-22», θα γίνει τηλεοπτική σειρά με πρωταγωνιστή τον George Clooney, ενώ ο ίδιος θα υπογράφει και τη σκηνοθεσία, σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety.

Η σειρά της Paramount TV και της Anonymous Content θα περιλαμβάνει έξι επεισόδια και βασίζεται στο βιβλίο του Joseph Heller. Η ιστορία διαδραματίζεται στην Ιταλία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και επικεντρώνεται στη δράση του σμηνίτη Τζον Yossarian, πιλότου βομβαρδιστικού της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, ο οποίος θέλει να επιστρέψει στο σπίτι του έχοντας συμπληρώσει το απαιτούμενο όριο πτήσεων, το οποίο όμως αλλάζει κάθε φορά, ανάλογα με τις αποφάσεις της ηγεσίας.
Σύμφωνα με τον κανόνα τον κανόνα-παγίδα «Catch-22», ένας άνθρωπος θεωρείται τρελός εάν συνεχίζει πρόθυμα να πετάει σε επικίνδυνες αποστολές μάχης, αλλά το αίτημα να απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του είναι απόδειξη λογικής και συνεπώς τον καθιστά μη επιλέξιμο για να αποχωρήσει από το πεδίο των μαχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προκειμένου να επιστρέψει στην πατρίδα του, ο Yossarian επινοεί κόλπα και καταστάσεις για να αποδείξει ότι είναι τρελός.

Ο George Clooney θα υποδυθεί τον συνταγματάρχη Colonel Cathcart. Ο ρόλος του θα είναι ο πρώτος τηλεοπτικός από τότε που αποχώρησε από τη δραματική σειρά «E.R.» (Στην Εντατική) στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Για την ερμηνεία του είχε προταθεί για δύο βραβεία Emmy και τρεις Χρυσές Σφαίρες.
Ο Αμερικάνος ηθοποιός ήταν οκτώ φορές υποψήφιος για Όσκαρ σεναρίου, σκηνοθεσίας και ερμηνείας και κέρδισε δύο, Β’ Ρόλου για την ταινία «Syriana» και Καλύτερης Ταινίας για το φιλμ «Argo».

Τα γυρίσματα του τηλεοπτικού «Catch-22» θα ξεκινήσουν το 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης