Έχει ήδη χάσει 16 κιλά και ο γιατρός του ζήτησε να χάσει συνολικά 35 για να αποφύγει τη χειρουργική επέμβαση στα γόνατά του και να βάλει τεχνητή άρθρωση. Για να το πετύχει υποβλήθηκε σε μια πολύ δύσκολη επέμβαση, το γαστρικό μπαϊπάς. Το στομάχι του περιορίστηκε κατά 90%, ενώ «απενεργοποιήθηκε» το 1/3 του εντέρου του, ώστε να χορταίνει ακόμα και με μικρές ποσότητες τροφής.

 Ο Ηλίας Μαμαλάκης αναγκάστηκε να μπει στο νοσοκομείο όταν έφτασε τα 127 κιλά. Το 2006 έπαθε έμφραγμα και αναγκάστηκε να κόψει και το κάπνισμα, κάτι που ήταν πολύ δύσκολο, καθώς είχε φτάσει στο σημείο να καπνίζει δυο πακέτα την ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Ο ίδιος δηλώνει ότι περνάει μια κρίση συνείδησης, η οποία δεν ξέρει πού θα τον οδηγήσει. Ο γιατρός του τον έπεισε πάντως ότι είναι καλύτερο να πονάει λίγο και να έχει τα δικά του γόνατα παρά να έχει «ξένα» και να μην πονάει.

 Ο μοναδικός τρόπος να γίνει αυτό ήταν να πάρει σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή του και να αλλάξει τις συνήθειές του για πάντα. Όπως λέει,  από τη στιγμή που έκοψε το κάπνισμα, μπορεί να έχασε μια μεγάλη συντροφιά,  αλλά  αισθάνεται πλέον πολύ καλύτερα με τον εαυτό του.

 Δεν πιστεύει, ούτε έχει υποστηρίξει ποτέ, ότι όλα αυτά τα χρόνια πάχαινε χωρίς να τρώει. Αποφάσισε όμως να «χάσει έναν κύκλο ηδονών» και να κατακτήσει ξανά τη ζωή. Εμείς από την πλευρά μας του ευχόμαστε καλή επιτυχία στον πραγματικά δύσκολο αγώνα του για μια νέα, υγιή ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης