Σε σίριαλ εξελίσσεται η υπόθεση της συνέντευξης που φέρεται να παραχώρησε στο περιοδικό «Down Town» ο ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας, με τον ίδιο να υποστηρίζει ότι είπε όσα είπε για την Ελένη Μενεγάκη στο πλαίσιο ιδιωτικής συζήτησης και το περιοδικό να τον διαψεύδει!

Το «Down Town» απαντάει με σφοδρότητα στον ειδικό σύμβουλο του πρωθυπουργού για τα όσα υποστήριξε μετά τη δημοσιοποίηση των όσων είπε με τη δημοσιογράφο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απάντηση του περιοδικού έχει ως εξής:

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον ειδικό σύμβουλο του πρωθυπουργού, κύριο Νίκο Καρανίκα, ότι όταν ένας δημοσιογράφος τηλεφωνεί σε ένα δημόσιο πρόσωπο αναφέροντας από την πρώτη στιγμή τη δημοσιογραφική του ιδιότητα, το όνομά του και τον λόγο του τηλεφωνήματος και στη συνέχεια του θέτει ερωτήσεις, τότε οι απαντήσεις του δημοσίου προσώπου είναι σαφέστατα δημοσιογραφικά αξιοποιήσιμες, εκτός κι αν διευκρινίσει από την αρχή ότι πρόκειται για μια συζήτηση off the record.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Ο κύριος Καρανίκας γνώριζε πολύ καλά ότι οι απόψεις του για την Ελένη Μενεγάκη θα δημοσιευτούν στο περιοδικό Down Τown στο πλαίσιο ενός αφιερώματος για την παρουσιάστρια, μαζί με τις απόψεις επικοινωνιολόγων, συγγραφέων και δημοσιογράφων. Μάλιστα, μας ζήτησε να μην αναφέρουμε όλα όσα είπε, πράγμα που θα ήταν έτσι κι αλλιώς αδύνατο, αφού η συνέντευξη με τη δημοσιογράφο διήρκεσε περισσότερα από 40 λεπτά.

»Λυπούμαστε πολύ που η αγάπη του κυρίου Καρανίκα για την Ελένη Μενεγάκη τού δημιούργησε πρόβλημα και πίεση -όπως χαρακτηριστικά μας είπε- “από τη συλλογικότητά του και την κυβέρνηση στην οποία ανήκει”, αλλά έτσι είναι η αγάπη, θέλει θυσίες.

»Θα χαρούμε πολύ να τον συναντήσουμε σε μια δικαστική αίθουσα. Εκεί θα μπορέσουμε να συζητήσουμε ίσως και τις απόψεις του για άλλες παρουσιάστριες, όπως η κυρία Στεφανίδου, η κυρία Τσαπανίδου και η κυρία Κοσιώνη, τις οποίες δεν δημοσιεύσαμε στη συγκεκριμένη συνέντευξη.

»Στον επίλογο της ανακοίνωσής του με τη φράση “φτάνει πια ο κανιβαλισμός” απαντάμε “φτάνει πια η σαχλαμάρα”».

Καρανίκας: Τα είπα off the record

Χθες το βράδυ ο κ. Καρανίκας ισχυρίστηκε ότι δεν έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό, ότι όσα είπε ήταν περιεχόμενο ιδιωτικής συζήτησης και ανακοίνωσε ότι προχωρά σε μηνύσεις.

«Ουδέποτε έδωσα συνέντευξη στο περιοδικό DownTown» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Καρανίκας για να προσθέσει: «Το περιοδικό θεώρησε επαγγελματικό να δημοσιεύσει ως “συνέντευξη” μια συζήτηση, για την οποία είχα εξαρχής και με απόλυτη σαφήνεια ξεκαθαρίσει ότι είναι ιδιωτική».

«Επειδή αυτό, εκτός από αντιδεοντολογικό, είναι και παράνομο, έχω ήδη ενημερώσει το περιοδικό, αλλά και τη συντάκτρια, ότι σκοπεύω να κινηθώ δικαστικά. Αρκετά με τον κανιβαλισμό» καταλήγει στη δήλωσή του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης