Αν και ακόμα δεν έχει κλείσει τα 25 του χρόνια, ο Κωνσταντίνος Νταντής κάνει αργά και σταθερά βήματα στη μουσική. Ο ανερχόμενος τραγουδιστής συστήνεται μέσα από την «Espresso της Κυριακής» και μιλάει για το δύσκολο ξεκίνημά του στην επαρχία, την απόρριψη από το «Greek Idol» και τον θαυμασμό του για τον Γιάννη Πλούταρχο.

Πες μας λίγα πράγματα για σένα… «Γεννήθηκα στο Αμβούργο της Γερμανίας και σε ηλικία δέκα ετών μετακομίσαμε με την οικογένειά μου μόνιμα στην Κομοτηνή. Τελείωσα μουσικό γυμνάσιο και λύκειο. Το όνειρό μου ήταν να γίνω ποδοσφαιριστής, όμως στα δεκαέξι είχα ένα σοβαρό ατύχημα πάνω σε αγώνα, χτύπησα τη μέση μου, με αποτέλεσμα να σταματήσω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μουσική πώς μπήκε στη ζωή σου; «Μου άρεσε η μουσική και στο σχολείο έπαιζα σαξόφωνο, πιάνο και ταμπουρά. Συμμετείχα σε όλες τις μουσικές εκδηλώσεις του σχολείου και στην Γ’ Λυκείου τραγουδούσα σε πάρτι όπου συμμετείχαν όλα τα λύκεια της Κομοτηνής. Κάποια στιγμή, με είδε ένας επιχειρηματίας της περιοχής και μου έκανε πρόταση το καλοκαίρι να ξεκινήσω να τραγουδώ στο μαγαζί του».

Ήταν δύσκολα τα πράγματα εκεί;
«Στην αρχή ήταν πάρα πολύ δύσκολα μέχρι να μπορέσω να προσαρμοστώ. Χρειάστηκε να περάσει μεγάλο διάστημα, αφού αντιμετώπισα και άλλες δυσκολίες. Οταν έφυγα από την Κομοτηνή και πήγα σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδος, συνάντησα πράγματα τα οποία δεν περίμενα ποτέ να συναντήσω. Σε ένα συγκεκριμένο μαγαζί στην επαρχία ένας επιχειρηματίας με έβρισε χωρίς λόγο, γιατί του ζήτησα τον λόγο που δεν με πλήρωσε. Άρχισε να με βρίζει πολύ χυδαία, χωρίς να του πω τίποτε άλλο. Φυσικά, εκεί τελείωσε και η συνεργασία μας, μάζεψα τα πράγματά μου και έφυγα».

Αυτήν την περίοδο τι κάνεις; Συζητώ με έναα νυχτερινό κέντρο στην Ξάνθη και ευελπιστώ όλα να πάνε καλά και να γίνει η συνεργασία.

Στην Αθήνα είναι δύσκολα τα πράγματα; «Λόγω της κρίσης είναι πιο δύσκολα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μίλησέ μας για το νέο τραγούδι σου με τίτλο «Όταν θα φύγω»… «Τους στίχους και τη μουσική έχω γράψει εγώ και την ενορχήστρωση έχει κάνει ο Γιάννης Ιερεμίας. Μάλιστα, συμμετέχει φιλικά στο ραπ στοιχείο ο Βασίλης Δελόγλου και πιστεύω ότι είναι ένα τραγούδι της εποχής. Το πρώτο μου CD θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα με οκτώ τραγούδια σε στίχους και μουσική που έχω γράψει εγώ».

Ποιος Έλληνας καλλιτέχνης αποτελεί πρότυπό σου και γιατί; «Ο Γιάννης Πλούταρχος, επειδή πιστεύω ότι ο καλλιτέχνης πρέπει να είναι καλός σε όλα και πάνω απ’ όλα να είναι άνθρωπος. Θαυμάζω την καριέρα του Γιάννη Πλούταρχου όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και το ήθος που έχει καταφέρει να κρατήσει με τόσες μεγάλες επιτυχίες που έχει κάνει. Αυτό είναι δύσκολο, γιατί οι περισσότεροι καβαλάνε το καλάμι και ξεχνάνε από πού ξεκίνησαν. Μακάρι να έχω την τιμή στο μέλλον να συνεργαστώ μαζί του και να μάθω πράγματα».

Είναι αλήθεια ότι πήγες να δηλώσεις συμμετοχή στο «Greek Idol» και δεν σε πήραν επειδή δεν ξέρεις αγγλικά; «Ναι, είναι αλήθεια και, όταν μου είπαν «θα πρέπει να πεις αγγλικό τραγούδι», τους απάντησα “θα το μάθω παπαγαλία”. Αλλά η άποψή μου σε αυτό το θέμα είναι ας κάνω πρώτα καριέρα στην Ελλάδα με ελληνικά τραγούδια, γιατί αυτό είναι το στοιχείο μου κυρίως, και αν τύχει κάποια στιγμή να κάνω κάτι στο εξωτερικό, θα το προσπαθήσω και αυτό. Είμαι ανοιχτός σε όλα».

Πηγή: Espresso της Κυριακής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης