O Πέτρος Φιλιππίδης φεύγει, ο Κώστας Σπυρόπουλος έρχεται. O πρωταγωνιστής του «50-50» αποχαιρετά το θέατρο «Ήβη», που εδώ και πολλά χρόνια ήταν η ψυχή του. Μόνο το κρεβάτι του δεν είχε μεταφέρει ο ηθοποιός, αφού πολλές φορές ξημεροβραδιαζόταν εκεί σκηνοθετώντας σπουδαίες παραστάσεις.

Το θέατρο που δημιούργησε ο Λάκης Λαζόπουλος περνά για τα επόμενα τρία χρόνια στα χέρια του Κώστα Σπυρόπουλου, που επιλέγει από τη «Θεατρική Εστία» να κουμαντάρει το «καράβι» – κάτι που μέχρι πρότινος έκανε υποδειγματικά ο Πέτρος Φιλιππίδης. Ο δημοφιλής ηθοποιός ανοίγει πανιά για τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου πληροφορίες τον θέλουν να αναλαμβάνει τη διεύθυνση κεντρικού θεάτρου. «Είναι αλήθεια, με την εταιρεία μου, τη Mea Culpa κλείσαμε το «Ήβη». Είναι ένα εξαιρετικό θέατρο το οποίο θέλουμε να αξιοποιήσουμε αναλόγως. Σκοπεύουμε, λοιπόν, να ανεβάσουμε καλές παραγωγές που θα ξεπερνούν την κρίση της Ελλάδας και θα αναδεικνύουν σημαντικές δουλειές» τόνισε στην «Espresso» ο Κώστας Σπυρόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την ώρα, ο δημοφιλής ηθοποιός τηρεί σιγήν ιχθύος για το τι πρόκειται να ανεβάσει. Βρίσκεται σε αλλεπάλληλα ραντεβού με συγγραφείς, σκηνοθέτες και πρωταγωνιστές προκειμένου να κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Το 1998 ένας παλιός κινηματογράφος στου Ψυρρή μετατράπηκε σε ένα από τα πιο εμπορικά θέατρα. Ο Λάκης Λαζόπουλος κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και δημιουργεί το θέατρο «Ήβη». Πρώτη παράσταση που σπάει ταμεία, η «Κυριακή των παπουτσιών»! Τη σκυτάλη πήρε ο Πέτρος Φιλιππίδης παίζοντας και σκηνοθετώντας. Ανάμεσα στα έργα που ανέβασε είναι «Η θεία από το Σικάγο», «Οι τρομεροί γονείς», «Φωνάζει ο κλέφτης» και «Ψέμα στο ψέμα».

Τα σχέδια, όμως, του Κώστα Σπυρόπουλου δεν περιλαμβάνουν μόνο την κεντρική σκηνή του «Ήβη». Αποκάλυψε στην «Espresso» ότι σκοπεύει να δημιουργήσει και δεύτερη σκηνή, με πιο εναλλακτικό ρεπερτόριο: «Θέλουμε να αξιοποιήσουμε και τον κάτω χώρο του “Ηβη”. Θα ξεκινήσουμε, λοιπόν, εργασίες για να φτιάξουμε μια δεύτερη σκηνή 50-60 θέσεων, όπου θα παίζονται πιο εναλλακτικές παραστάσεις και θα δίνουμε τη δυνατότητα έκφρασης σε νέους δημιουργούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, αυτός ο νέος χώρος θα μπορεί να χρησιμοποιείται και για άλλου είδους εκδηλώσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη» μας είπε ο Κώστας Σπυρόπουλος. Επίσης, ο νέος διευθυντής του «Ήβη» σκοπεύει να ανεβάσει και παιδικό έργο -πολύ δημοφιλές, σύμφωνα με πληροφορίες- στην κεντρική σκηνή…

ΠΗΓΗ: Espresso

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης