Για αντισημιτισμό κατηγόρησε ο συγγραφέας του «Βασικού Ενστίκτου» Joe Eszter τον Mel Gibson, ισχυριζόμενος ότι σαμποτάρισε μια ταινία που προγραμμάτιζαν να κάνουν μαζί.

Η ταινία «The Maccabees» δεν ξεκίνησε ποτέ, σύμφωνα με τον Eszter γιατί ο Gibson είναι αντισημίτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα απόσπασμα μιας επιστολής εννέα σελίδων, λέει: «Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ποτέ δεν είχες οποιαδήποτε πρόθεση να κάνεις μια ταινία για τους Μακκαβαίους. Πιστεύω ότι ανακοίνωσες το project με μεγάλη φανφάρα – ένας Εβραίος Braveheart- σε μια απόπειρα να ακυρώσεις τις συνεχείς κατηγορίες αντισημιτισμού που σου έχουνε προσάψει. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ο λόγος που δεν κάνεις την ταινία, είναι ο χειρότερος. Μισείς τους Εβραίους».

Από τη μεριά του, ο ηθοποιός αντέδρασε άμεσα στις κατηγορίες και είπε: «Θέλω πάρα πολύ να κάνω αυτή την ταινία. Το θέμα είναι ότι ούτε εγώ, ούτε η εταιρεία Warner Brothers, θέλαμε να την κάνουμε βασιζόμενοι στο σενάριό σου. Ειλικρινά, Joe, όχι μόνο το παρέδωσες αργότερα από ότι είχες υποσχεθεί, αλλά και εγώ αλλά και η Warner Brothers απογοητευτήκαμε απίστευτα από αυτό που διαβάσαμε. Στα εικοσιπέντε χρόνια που εμπλέκομαι με την ανάπτυξη σεναρίων, δεν έχω δει ποτέ ένα τόσο κακό πρώτο σενάριο, ή μια πιο σημαντική απώλεια χρόνου. Η απόφαση να μη συνεχίσουμε μαζί σου βασίστηκε στο σενάριό σου και σε κανέναν άλλο παράγοντα. Πιστεύω ότι θα συμφωνήσουμε ότι αυτή πρέπει να είναι και η τελευταία μας επικοινωνία».

Επιμέλεια: Νεφέλη Μάρκελου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης