Λέγεται George Hussein Onyango Obama, μένει στην Κένυα, δουλεύει και ζει με μισθό 1 δολάριο την ημέρα (δηλαδή λιγότερο από ένα ευρώ) και είναι ο αδελφός του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Barack Obama.

Ο George έχει τον ίδιο πατέρα με τον Obama, ο οποίος αναγνωρίζει και επίσημα ότι είναι αδελφός του. Παρ’ όλα αυτά όμως, δεν ήταν καλεσμένος στην ορκωμοσία του νέου πλανητάρχη. Μάλλον θα… ξέχασε να τον καλέσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πατέρας του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Barack Obama Senior, απέκτησε τον George με την τέταρτή του γυναίκα. Στη φωτογραφία, τον βλέπετε να στέκεται έξω από το… σπίτι του, σε μία από τις πιο φτωχές γειτονιές της Κένυας, έξω από την πρωτεύουσα Ναϊρόμπι.

Το «σπίτι» του George έχει μέγεθος 2×3 μέτρα και είναι διακοσμημένο με αφίσες ποδοσφαίρου των ιταλικών ομάδων AC Milan και Inter, ένα ημερολόγιο που δείχνει εξωτικές παραλίες από όλο τον κόσμο και μία φωτογραφία του αδελφού του από εφημερίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αδέλφια έχουν συναντηθεί δύο φορές στη ζωή τους. Την πρώτη φορά, όταν εκείνος ήταν 5 χρονών και την τελευταία, όταν ο γερουσιαστής αδελφός του, το 2006 έκανε περιοδεία στην ανατολική Αφρική και επισκέφτηκε το Ναϊρόμπι.

Όσον αφορά στη δεύτερη συνάντησή τους, ο George αποκάλυψε ότι ήταν πάρα πολύ σύντομη. Μίλησε στον αδελφό του για λίγα λεπτά, σαν να μιλούσε σε έναν ξένο.

Ο George δήλωσε επίσης ότι κανένας δεν ήξερε την ύπαρξή του. Αισθάνεται ότι ντροπιάζει τον αδελφό του με την κοινωνικό-οικονομική του κατάσταση και έτσι δεν αναφέρει ποτέ και σε κανέναν τη συγγένειά τους.

«Όταν με ρωτούν για το επίθετό μου, λέω ότι δεν έχουμε καμιά συγγένεια, γιατί ντρέπομαι».

Από μικρός, ο George Obama έζησε δύσκολα και επικίνδυνα χρόνια. Τώρα, ελπίζει να φτιάξει τη ζωή του και να καταφέρει τουλάχιστον να πάει σε ένα τεχνικό σχολείο.

Από την άλλη, ο νέος πλανητάρχης αναφέρει τον αδελφό του στην αυτοβιογραφία του σε μια μόνο παράγραφο, στην οποία τον περιγράφει ως ένα «όμορφο αγόρι με στρογγυλό κεφάλι».

Τα συμπεράσματα δικά σας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης