Στα εγκαίνια έκθεσης στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (ΜΟΜΑ) της Νέας Υόρκης με έργα του Tim Burton παραβρέθηκαν πολύ επώνυμοι, που τίμησαν με την παρουσία τους τον επιτυχημένο σκηνοθέτη.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν ο φίλος και συνεργάτης του, Johnny Depp, η τραγουδίστρια Patti Smith, η αρχισυντάκτρια της αμερικανικής «Vogue», Anna Wintour, η ηθοποιός Brooke Shields και οι ηθοποιοί Mary-Kate και Ashley Olsen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος ο Burton, o οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του και ταλαντούχα ηθοποιό, Helena Bonham Carter, δήλωσε ότι ήταν κάπως «αναστατωμένος» που έβλεπε τη δουλειά του να εκτίθεται συγκεντρωμένη σε ένα μέρος.

Παραδέχτηκε επίσης ότι δεν θα έπρεπε να παραβρίσκεται στα εγκαίνια, γιατί είναι πολύ απασχολημένος με το μοντάζ της ταινίας του «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», που κυκλοφορεί τον Μάρτιο.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τον Απρίλιο του 2010, περιλαμβάνει 700 αντικείμενα, ανάμεσα στα οποία, πίνακες του σκηνοθέτη, φωτογραφίες και μακέτες από τις ταινίες του, ενώ παράλληλα θα προβληθούν και δεκατέσσερις ταινίες του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης