Ο διάσημος σκηνοθέτης Roman Polanski παρουσίασε τη Δευτέρα στο φεστιβάλ των Καννών το νέο του έργο, ένα φιλμ μικρού μήκους-διαφήμιση για γνωστό οίκο μόδας.

Πρόκειται για το «A Therapy», στο οποίο πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Ben Kingsley και Helena Bonham Carter, υποδυόμενοι τον ψυχίατρο και την ασθενή του αντίστοιχα, η οποία είναι «εθισμένη» στα προϊόντα του γνωστού οίκου μόδας Prada.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την προβολή του μικρού μήκους φιλμ, ο Polanski τόνισε ότι δεν είναι διαφήμιση αλλά ένα είδος αντι-διαφήμισης. Πρόσθεσε, δε, αστειευόμενος πως ήθελε να δείξει στον κόσμο ότι είναι τόσο καλός στο να κινηματογραφεί μικρές ταινίες, όσο είναι και στις κανονικές ταινίες.

Η διαφήμιση του Polanski προβλήθηκε πριν από την παρουσίαση μιας ανανεωμένης εκδοχής της ταινίας του «Tess», του 1979, με την Nastassia Kinski, η οποία και έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση.

Τις προηγούμενες ημέρες, στη διάρκεια του φεστιβάλ των Καννών προβλήθηκε επίσης και ένα ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Roman Polanski: A Film Memoir». Στο ντοκιμαντέρ αυτό ο Polanski συζητά για όλη του τη ζωή, από τα παιδικά του χρόνια στην Πολωνία, μέχρι το σκάνδαλο που τον ανάγκασε να φύγει από τις Η.Π.Α. το 1978.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι ο Roman Polanski έχει τιμηθεί με Χρυσό Φοίνικα, στο φεστιβάλ των Καννών, για την ταινία του «The Pianist» (2002).

Πηγή: ant1
Eπιμέλεια: Nτίνος Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης