Ο Roman Polanski στις Κάννες

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Μαΐου 2012, 16:36
Ο Roman Polanski στις Κάννες
Ο διάσημος σκηνοθέτης Roman Polanski παρουσίασε τη Δευτέρα στο φεστιβάλ των Καννών το νέο του έργο, ένα φιλμ μικρού μήκους-διαφήμιση για γνωστό οίκο μόδας.

Πρόκειται για το «A Therapy», στο οποίο πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Ben Kingsley και Helena Bonham Carter, υποδυόμενοι τον ψυχίατρο και την ασθενή του αντίστοιχα, η οποία είναι «εθισμένη» στα προϊόντα του γνωστού οίκου μόδας Prada.

Μετά την προβολή του μικρού μήκους φιλμ, ο Polanski τόνισε ότι δεν είναι διαφήμιση αλλά ένα είδος αντι-διαφήμισης. Πρόσθεσε, δε, αστειευόμενος πως ήθελε να δείξει στον κόσμο ότι είναι τόσο καλός στο να κινηματογραφεί μικρές ταινίες, όσο είναι και στις κανονικές ταινίες.

Η διαφήμιση του Polanski προβλήθηκε πριν από την παρουσίαση μιας ανανεωμένης εκδοχής της ταινίας του «Tess», του 1979, με την Nastassia Kinski, η οποία και έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση.

Τις προηγούμενες ημέρες, στη διάρκεια του φεστιβάλ των Καννών προβλήθηκε επίσης και ένα ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Roman Polanski: A Film Memoir». Στο ντοκιμαντέρ αυτό ο Polanski συζητά για όλη του τη ζωή, από τα παιδικά του χρόνια στην Πολωνία, μέχρι το σκάνδαλο που τον ανάγκασε να φύγει από τις Η.Π.Α. το 1978.

Σημειώνεται ότι ο Roman Polanski έχει τιμηθεί με Χρυσό Φοίνικα, στο φεστιβάλ των Καννών, για την ταινία του «The Pianist» (2002).

Πηγή: ant1
Eπιμέλεια: Nτίνος Παπαλάμπρος

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Μαΐου 2012, 17:12