Πολλές ήταν οι σκηνές του Joker που προκάλεσαν αμφιβολίες στους θεατές, όμως, για μία από αυτές ο σκηνοθέτης Τοντ Φίλιπς αναγκάστηκε να προχωρήσει σε διευκρινίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποια ήταν αυτή; Η σκηνή στο δωμάτιο της Σόφι, της γειτόνισσας του Άρθουρ Φλεκ, με την οποία είναι ερωτευμένος.

Το ερώτημα τελικά ήταν αν ο Φλεκ σκότωσε τη Σόφι, και ειδικά στη σκηνή που εκείνη συνειδητοποιεί ότι κάποιος έχει εισβάλει στο σπίτι της και τον παρακαλεί να φύγει από εκεί.

Ακριβώς σ’ αυτή τη σκηνή πολλοί θεώρησαν ότι ο ψυχικά διαταραγμένος Τζόκερ με το που συνειδητοποιεί ότι ο δεσμός του με τη Σόφι ήταν αποκύημα της φαντασίας του, η κοπέλα έχει τραγική κατάληξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως, εδώ παρεμβαίνει ο σκηνοθέτης και ξεκαθαρίζει τα πράγματα.

«Σίγουρα δεν σκοτώνει τη Σόφι. Μας άρεσε η ιδέα ότι είναι σχεδόν σαν τεστ για το κοινό και προκειμένου να αναρωτηθεί: “Πόσο σαλταρισμένος είναι αυτός;”. Οι περισσότεροι, όμως, με τους οποίους μίλησα, πιστεύουν ότι δεν την σκότωσε γιατί καταλαβαίνουν ότι σκοτώνει μόνο τους ανθρώπους που του έκαναν κακό. Αυτή δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Οι περισσότεροι κατάλαβαν ότι, ακόμη και ως κακοποιός, ζούσε με έναν συγκεκριμένο κώδικα. Φυσικά, και δεν σκότωσε αυτήν τη γυναίκα» , ξεκαθάρισε ο Φίλιπς, μιλώντας στο IndieWire.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης