Σε μία κίνηση που για πολλούς αποτέλεσε ευχάριστη εξέλιξη, προχώρησε ο βασιλιάς της Σουηδίας, Γουστάβος, ο οποίος αποφάσισε να αφαιρέσει τον πριγκιπικό τίτλο από 5 εγγόνια του. Ο Σουηδός βασιλιάς έκανε γνωστή την απόφασή του τη Δευτέρα και υπό την πίεση των επικρίσεων για το μέγεθος της πολυμελούς βασιλικής οικογένειας.

Τα πέντε εγγόνια του βασιλιά Καρόλου Γουστάβου και της βασίλισσας Σίλβια θα είναι μέλη της βασιλικής οικογένειας αλλά δεν θα φέρουν τον τίτλο του πρίγκιπα ή της πριγκίπισσας και δεν θα λαμβάνουν την ετήσια κρατική χρηματοδότηση, που λαμβάνουν τα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ούτε θα εκτελούν βασιλικά καθήκοντα. Όμως, θα εξακολουθούν να φέρουν τον τίτλο του δούκα ή της δούκισσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πέντε εγγόνια του βασιλιά είναι τα παιδιά του πρίγκιπα Καρόλου Φιλίππου και της συζύγου του, πριγκίπισσας Σοφίας και της πριγκίπισσας Μαντλέν και του Αμερικανοβρετανού χρηματιστή συζύγου της, Κρίστοφερ Ο’ Νιλ.

Πρίγκιπας Κάρολος με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριγκίπισσα Μαντέλ με τα παιδιά της

Η παραπάνω απόφαση δεν αφορά στα δύο παιδιά της 42χρονης διαδόχου πριγκίπισσας Βικτώρια και του συζύγου της, του 46χρονου πρώην γυμναστή Ντάνιελ Βέστλινγκ, η 9χρονη πριγκίπισσα Εστέλ, δεύτερη στην διαδοχή του θρόνου και ο 3χρονος πρίγκιπας Όσκαρ.

Η διάδοχος του Σουηδικού θρόνου, πριγκίπισσα Βικτώρια

Τα τρία παιδιά της πριγκίπισσας Μαντλέν, η 5χρονη Λεονόρ, ο 4χρονος Νικόλαος και η μόλις ενός έτους Αντριέν, δεν θα είναι πλέον πριγκιπόπουλα και το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά του 40χρονου μοναχογιού του βασιλιά της Σουηδίας, τον 3χρονο Αλέξανδρο και τον Γκάμπριελ, που γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2017.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΤΙΟΥ:

Πηγή: govastileto.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης