Με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών η UNICEF καλεί όλο τον κόσμο να τραγουδήσει τον πιο διαχρονικό ύμνο στην παγκόσμια ειρήνη που έγραψε ο Τζον Λένον το 1971, χρησιμοποιώντας μια νέα εφαρμογή που φιλοδοξεί να ενώσει εκατομμύρια φωνές σε ένα τραγούδι.

Η νέα εκτέλεση του «Imagine» παρουσιάστηκε στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη με μια «ζωντανή» εκτέλεση του τραγουδιού από παγκόσμιους πρεσβευτές της UNICEF, μεταξύ των οποίων ο Χιου Τζάκμαν, η Γιόκο Ονο και ο Ντέιβιντ Γκέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο νέο βιντεοκλίπ που δημιουργήθηκε για την καμπάνια μαζί με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, εμφανίζονται να τραγουδούν η Κέιτι Πέρι, η Κόρτνεϊ Κοξ, η Σούκι Γουότερχαουζ και άλλοι σελέμπριτι που σε καλούν να τους συνοδέψεις με τη φωνή σου.

Γι’ αυτό τον σκοπό και με την άδεια της Γιόκο Ονο δημιουργήθηκε το χάσταγκ #IMAGINE, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα σε εκατομμύρια ανθρώπων να ηχογραφήσουν τις δικές τους εκτελέσεις στο τραγούδι του Λένον και να τις ενσωματώσουν με των υπόλοιπων διάσημων που εμφανίζονται στο βίντεο, «κατεβάζοντας» την εφαρμογή TouchCast από το iTunes.

Όλες οι φωνές θα ενωθούν στο ρεμίξ που ετοιμάζει ο Ντέιβιντ Γκέτα, το οποίο θα κυκλοφορήσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
«Είμαι περήφανος που συνεργάζομαι με τη UNICEF σε αυτό το κόνσεπτ» τόνισε ο διάσημος dj.
«Στόχος μας είναι να δείξουμε στον κόσμο ότι κάθε φωνή μετράει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «Imagine», που έχει διασκευαστεί επίσης από τους Τζοάν Μπαέζ, Νταϊάνα Ρος και Ντέιβιντ Μπάουι, είναι μία διαχρονική έκκληση για την παγκόσμια ειρήνη, για έναν κόσμο χωρίς θεούς, κράτη, ιδιοκτησία και κοινωνικές τάξεις. «Είναι το δικό μου κομμουνιστικό μανιφέστο» είχε δηλώσει κάποτε ο Λένον…

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης