Η 25η Νοεμβρίου έχει ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ Παγκόσμια Ημέρα για τον Τερματισμό της Βίας εναντίον των Γυναικών, με αφορμή την άγρια δολοφονία των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών ακτιβιστριών, στη Δομινικανή Δημοκρατία το 1960. Σήμερα πολλές διάσημες κυρίες βρήκαν το θάρρος και εξομολογήθηκαν δημόσια τα περιστατικά σωματικής κακοποίησης που βίωσαν στο παρελθόν, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο κουράγιο σε όλες τις υπόλοιπες που βίωσαν παρόμοιες καταστάσεις.

Rihanna

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήταν εξευτελιστικό και ταπεινωτικό αυτό που μου έκανε. Έχασα τον καλύτερο μου φίλο. Όσα ήξερα άλλαξαν μέσα σε μία νύκτα και δεν μπορούσα να το χειρισθώ. Ήταν μία περίεργη κατάσταση, γιατί όσο οργισμένη και πληγωμένη και προδομένη και να ήμουνα, ένιωθα ότι έκανε ένα σφάλμα διότι χρειαζόταν βοήθεια. Kαι ποιος θα τον βοηθούσε;

Mariah Carey

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πνευματικά και ψυχικά με ένα τρόπο, γεύτηκα κάτι ανάλογο. Είναι πραγματικά πολύ τρομακτικό. Μπαίνεις σε μια κατάσταση και νοιώθεις εγκλωβισμένη και συνάμα παγιδευμένη. Μπορεί η καταπίεση που δέχθηκα, να μην είχε σχέση με τον γάμο μου αλλά ακόμη και στην δουλειά, όταν κάποιος άλλος έχει τον έλεγχο των κινήσεων, είναι κι αυτό ένα είδος βιασμού.

Maria Menounos


«Ήμουν πολύ νέα και δεν ένιωθα καθόλου άνετα. Ο φίλος μου ο Kevin περίμενε στην αίθουσα αναμονής, όταν κυριολεκτικά άρχισα να ουρλιάζω», είπε χαρακτηριστικά μετά από χρόνια σε συνέντευξή της. Ωστόσο, δεν κατήγγειλε ποτέ το περιστατικό στην αστυνομία παρά τις προτροπές του φίλου της.

Vanessa Williams


Μου είπε να ξαπλώσω πάνω στο χαλί στο δωμάτιο μου. «Ήμουν μπερδεμένη. Θα παίζαμε κάποιο παιχνίδι;» Καθώς προσπαθούσα να καταλάβω τι συμβαίνει, η Suzan (οικογενειακή φίλη) μου τράβηξε κάτω το παντελόνι από τις πιτζάμες μου. «Τι κάνεις;», την ρώτησα με ανησυχία. «Μην αγχώνεσαι. Θα αισθανθείς πολύ ωραία», μου απάντησε.

Halle Berry


Υποτιμούσα τον εαυτό μου και πίστευα ότι δεν αξίζω. Διάλεγα συντρόφους που μιμούνταν την συμπεριφορά του πατέρα μου. Μόνο όταν βρέθηκα σε μία βίαιη κατάσταση με αίματα στο ταβάνι του διαμερίσματός μου και να έχω χάσει το 80% της ακοής μου στο ένα αυτή συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να σπάσω τον κύκλο.

Μαίρη Λίντα

Έφυγα. Είχα τη δύναμη, όμως, γιατί είχα ένα «χρυσό βραχιόλι» στο χέρι μου, τη δουλειά μου. Είπα: “Δεν έχω ανάγκη. Γιατί να κάθομαι να δέχομαι αυτό τον εξευτελισμό; Δεν γίνεται να τρως ξύλο για το τίποτα. Δεν είμαστε ζώα. Με κακοποιούσε κάθε τρεις και λίγο. Έφυγα και μεγάλωσα το παιδί μου με αξιοπρέπεια.

Τulisa Contostavlos


«Δεν μπορούσα ούτε καν να κουνηθώ, να σηκωθώ ή να μιλήσω. Ήξερα πώς μου είχαν ρίξει κάτι στο ποτό μου. Πήγα στο μπάνιο μετά και ξέσπασα σε κλάματα», γράφει η ίδια. Το 2009 πάλι βρέθηκε αντιμέτωπη με τον σύντροφό της DJ Adam Bailey, στο δικαστήριο καθώς τον κατηγόρησε για σωματική βλάβη και ξυλοδαρμό

Άντζελα Δημητρίου


Υπήρξε άντρας που με κακοποίησε, αλλά το μετάνιωσε πολύ πικρά! Ξέρεις εκείνη την παροιμία που λέει «η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει»; Εγώ τον «χτύπησα» με τα λόγια μου και νομίζω ότι τον πόνεσα πολύ! Και εννοείται ότι δεν έμεινα εκεί! Πήγα στην αστυνομία, υπέβαλα μήνυση, άσχετα αν μετά την απέσυρα. Δεν με είδε ποτέ ξανά από τότε!

Rossio Oliva

Σταμάτα! Σταμάτα να με χτυπάς!», φαίνεται να αναφωνεί η σύντροφος του Diego Maradona, η οποία έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας ένα βίντεο που δείχνει τον πρώην άσσο του ποδοσφαίρου να την κακοποιεί.

Μάρω Λύτρα

Όλα τα έχω περάσει. Και από σχέση που είχε ξύλο και από σχέση που είχε άσχημο λεξιλόγιο. Είναι δύσκολο, το ξέρω. Απλά πιστεύω ότι όλες αυτές οι γυναίκες που το βιώνουν, δεν πρέπει να μείνουν έτσι.

Ανέτ Αρτάνη

Έσπασα το κεφάλι μου. Βγήκαν τούφες από τα μαλλιά μου στα χέρια του. Η πρώτη φορά ήταν όταν με έσπρωξε μέσα σε ένα ασανσέρ. Βέβαια, ο κολλητός του ήταν εκεί.

Κατερίνα Στανίση

Έχω φάει πάρα πολύ ξύλο . Τόσο πολύ που να έρχομαι σε αφασία και να μου ρίχνουν ορό για να συνέλθω», εξομολογήθηκε σπαραχτικά η ίδια και πρόσθεσε «Φοβόμουν. Οι άλλοι γύρω μου, μού είχαν δημιουργήσει τον φόβο ότι θα με μαχαιρώσει. Είχα σημάδια όταν τραγουδούσα. Ήξερε όλη η νύχτα τι ζωή περνούσα, αφού πήγαινα σημαδεμένη και πρησμένη. Προσπαθούσα να κάνω κάποια… καμουφλάζ για να μη φαίνεται ότι έχω δεχτεί βία. Σκέψου ότι μου λείπουν και μαλλιά, γιατί μου τα έχουν ξεριζώσει. Φοβόμουν να το πω και στους πιο κοντινούς μου ανθρώπους, αλλά ούτε και στους συναδέλφους μου, διότι δεν ήθελα να χαλάσει αυτό που είχα χτίσει, την καριέρα μου. Δεν ήθελα να ξέρει κανείς τι περνώ και να δίνω δικαιώματα. Ο κύριος λόγος ήταν ο φόβος για όλο αυτό.

Barbara Bowman

Αυτός ο άνδρας μου έδωσε ναρκωτικά και με βίασε. Είναι ένα τέρας». «Μου έλεγε ξανά και ξανά “εμπιστεύσου με σαν να ήμουν ο πατέρας σου”. Ποτέ δεν δέχτηκα να πάρω λεφτά για να μην μιλήσω (σ.σ. λέγεται ότι αυτό έγινε με άλλα θύματα του Κόσμπι). Θέλω να ξεμπροστιάσω τον Cosby. Το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν να πάω να βρέξω τα μαλλιά μου, να κάτσω σε μια καρέκλα και να κάνω μαζί του έναν αυτοσχεδιασμό. Ήθελε να κάνω τη μεθυσμένη. Στάθηκε πίσω μου και χάιδεψε το λαιμό και το πάνω μέρος του στήθους μου. Τότε άρχισαν όλα.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης