Τα κατάφερε η Μαρία-Έλενα Κυριάκου. Η Ελληνίδα τραγουδίστρια έκλεψε τις εντυπώσεις στον α’ ημιτελικό του 60ου Διαγωνισμού Ευρωπαϊκού Τραγουδιού που διεξάγεται στην Αυστρία. Το «One Last Breath», σε σύνθεση της ίδιας και του Ευθύβουλου Θεοχάρους και στίχους των Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και Εβελίνας Τζιώρα, ήταν ένα από τα 10 τραγούδια που πέρασαν στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι χώρες που πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο στον α’ ημιτελικό της Eurovision είναι:

  • Αλβανία
  • Αρμενία
  • Ρωσία
  • Ρουμανία
  • Ελλάδα
  • Βέλγιο
  • Ουγγαρία
  • Εσθονία
  • Γεωργία
  • Σερβία

Ο πρώτος ημιτελικός ξεκίνησε στις 22.00 το βράδυ της Τρίτης στο κατάμεστο εντυπωσιακό στάδιο Wiener Stadthalle με τη νικήτρια του περυσινού διαγωνισμού Conchita Wurst να ερμηνεύει την επιτυχία της «Rise Like a Phoenix» και να καλωσορίζει τον κόσμο στην 60ή διοργάνωση. Τον σχολιασμό για τον διαγωνισμό έκαναν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H ελληνική συμμετοχή με επικεφαλής τη Μαρία- Έλενα Κυριάκου καταχειροκροτήθηκε. Μ’ ένα εντυπωσιακό φόρεμα και ακόμη πιο εντυπωσιακές φωνητικές ικανότητες, η Μαρία-Έλενα Κυριακού καθήλωσε το κοινό με την μπαλάντα της.

Δείτε την εμφάνισή της

Η εκπρόσωπος της ελληνικής συμμετοχής ακουγόταν υπέροχα, ενώ και η σκηνική της παρουσία ήταν άκρως δυναμική! Στο τέλος της ερμηνείας της η Μαρία- Έλενα χαιρέτησε τη χώρα μας στα ελληνικά και συγκίνησε.

Ξεχώρισε η συμμετοχή της Φινλανδίας

Νωρίτερα, ξεχώρισε η εμφάνιση του φινλανδικού συγκροτήματος PKN. Τα μέλη της μπάντας, τα οποία έχουν σύνδρομο Down, ανέβηκαν στη σκηνή και ρόκαραν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Το τραγούδι τους «Aima Mum Pitta» κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα του κοινού. «Ένα μήνυμα αφύπνισης για όλο τον κόσμο η εμφάνιση τους και ιστορική στιγμή για την Eurovision» σχολίασε η Μαρία Κοζάκου.

Μία από τις πιο δημοφιλείς παρουσίες ήταν αυτή της Σερβίας και της εκπροσώπου της Bojana Stamevon, η οποία συμμετείχε με το «Beauty Never Lies». Η τραγουδίστρια με την πληθωρική φωνή και εμφάνιση, θεωρείται από τα φαβορί ενώ έχει ήδη κερδίσει τους φανς του διαγωνισμού. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η Σερβία στέλνει αγγλόφωνο τραγούδι στην Eurovision.

Η σειρά των εμφανιζόμενων:

1. Μολδαβία
2. Αρμενία
3. Βέλγιο
4. Ολλανδία
5. Φινλανδία
6. Ελλάδα
7. Εσθονία
8. ΠΓΔΜ
9. Σερβία
10. Ουγγαρία
11. Λευκορωσία
12. Ρωσία
13. Δανία
14. Αλβανία
15. Ρουμανία
16. Γεωργία


Διαβάστε επίσης

Η έκκληση-ψήφου της Μαρίας Έλενας Κυριάκου στους ομογενείς της Ευρώπης

Τι αλλαγές έκαναν οι υποψήφιες χώρες λίγο πριν τον ημιτελικό;

H ομαδική selfie και το μήνυμα της ελληνικής αποστολής λίγα δευτερόλεπτα πριν βγουν στη σκηνή

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης