O Πάρης Κασιδόκωστας κληρονόμησε από τον πατέρα του την αγάπη για τη θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ και μπορεί να ασχολείται με τις επιχειρήσεις του, αλλά πάντα βρίσκει χρόνο να πεταχτεί στην πιο κοντινή παραλία με τη σανίδα του.

Πρόσφατα αποφάσισε να σπονσοράρει έναν νεαρό αθλητή του windsurfing, τον Βύρωνα Κοκκαλάνη, με απώτερο στόχο τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατ’ αρχάς, ξεκινώντας θέλω να μου μιλήσετε για τη σχέση που έχετε με τα σπορ από μικρός.

Λόγω του πατέρα μου (Γρηγόρης Κασιδόκωστας – δήμαρχος Βουλιαγμένης) έχω ξεκινήσει να ασχολούμαι με τα σπορ από πολύ μικρή ηλικία. Εκείνος ήταν που πάντα με ενθάρρυνε και περισσότερο σε όσα αφορούσαν στη θάλασσα. Παρόλο που έπαιζα και λίγο ποδόσφαιρο στο σχολείο και ήμουν γενικά αθλητικό παιδί, αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν όσα σπορ είχαν σχέση με τη θάλασσα.
 
Εκτός από την εκγύμναση που σου προσφέρουν, είναι και πολύ καλό για την ψυχαγωγία. Τουλάχιστον για μένα, και τα τρία με τα οποία έχω ασχοληθεί περισσότερο, το θαλάσσιο σκι, το windsurfing και το wakesurfing, που είναι πιο πρόσφατο, μου κάνουν καλό και ψυχαγωγικά εκτός από σωματικά. Με ηρεμούν και με ανεβάζουν ψυχολογικά. Είναι μέρος της καθημερινότητας και της ζωής μου.

Τι σας κέρδισε περισσότερο στον Βύρωνα Κοκκαλάνη και σας έκανε να πιστέψετε σε εκείνον;

Ο συνδυασμός της εργατικότητάς του, του πόσο πολύ θέλει να διαπρέψει και του ταλέντου του. Αυτά τα τρία πράγματα. Και σίγουρα και η ψυχή που έχει ο Βύρωνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πού κάνετε surfing, μια και στην Ελλάδα δεν υπάρχει swell, που είναι το ειδικό κύμα που βγάζει ο ωκεανός και είναι αυτό που χρειάζεται για αυτό το σπορ;

Στο Λος Άντζελες, στην Καλιφόρνια, όπου ζω αρκετό καιρό. Οι αγαπημένες μου παραλίες είναι βόρεια από το Malibu, η παραλία Zuma και ακριβώς δίπλα το Point Dume, που είναι πολύ ωραία μέρη για surfing και ειδικά για longboard surfing. Υπάρχουν φυσικά και ημέρες που τα κύματα είναι εξαιρετικά και για shortboards. Μετά είναι το Huntington Beach, όπου γίνεται και ο διαγωνισμός U.S. Open of Surfing κάθε χρόνο.

Επίσης, υπάρχουν οι παραλίες της Santa Barbara, καθώς και του San Diego. Η Καλιφόρνια είναι γεμάτη παραλίες για surfing. Επειδή έχω δουλειές εκεί, μου δίνεται η δυνατότητα και είμαι πολύ τυχερός να μπορώ μετά τη δουλειά μου να πεταχτώ για μία ώρα για surfing. Από εκεί και πέρα, πιο εξωτικά μέρη είναι οι Μαλδίβες, που είναι και ένα μέρος για surfing που είναι αρκετά κοντά στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: Down Town

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης