Ο Ρικάρντο Μονταλμπάν, ο ηθοποιός που έγινε ευρύτερα γνωστός από το ρόλο του «κ. Ρουρκ» στο τηλεοπτικό «Νησί της Φαντασίας», πέθανε τα ξημερώματα σε ηλικία 88 ετών.

Γεννημένος στο Μεξικό, τον ανακάλυψαν οι άνθρωποι της MGM το 1946. Από τότε πρωταγωνίστησε σε πολλά μιούζικαλ της Χρυσής Εποχής του Χόλυγουντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρωταγωνίστησε στο «Νησί της φαντασίας» από το 1978 έως το 1984. Η ιστορία εκτυλισσόταν σ’ ένα νησί στο οποίο όλα τα όνειρα γίνονταν πραγματικότητα.    

Ο θάνατος του Ρικάρντο Μονταλμπάν ήρθε να προστεθεί σ’ αυτόν του Πολ Νιούμαν και του Τσάρλτον Ίστον, άλλων δύο σπουδαίων ονομάτων του διεθνούς στερεώματος που χάθηκαν μέσα στο 2008.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 26 Σεπτεμβρίου, ο Πολ Νιούμαν έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. Ο άνθρωπος που είχε προταθεί για Όσκαρ εννέα φορές και που μαγνήτιζε με το βλέμμα του τον κινηματογραφικό φακό δεν ήταν απλά ένας ηθοποιός καθώς αφιέρωσε ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του στις φιλανθρωπίες.

Νωρίτερα τον Απρίλιο «έσβησε» και ο Τσάρλτον Ίστον, σε ηλικία 84 ετών.

Μπορεί να μην είχε την προσφορά των υπολοίπων, αλλά στα λίγα χρόνια που έπαιζε στον κινηματογράφο ο Χιθ Λέτζερ, άφησε τη σφραγίδα του ως ενός από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του. Πέθανε σε ηλικία 28 ετών, στις 22 Ιανουαρίου του 2008. 

Μεγάλες προσωπικότητες, όμως, «έφυγαν» και από την Ελλάδα. Η Ντόλλη Γουλανδρή απεβίωσε στις 15 Φεβρουαρίου, μετά από σύντομη ασθένεια. Ήταν γόνος παλαιάς εφοπλιστικής οικογένειας και ιδρύτρια και πρόεδρος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Η μεγάλη ηθοποιός του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης Έλενα Ναθαναήλ «έφυγε» στις 4 Μαρτίου χτυπημένη από καρκίνο του πνεύμονα. To 1968 βραβεύτηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την ταινία «Ραντεβού με μία άγνωστη». Αρκετά χρόνια πριν το θάνατό της είχε αποσυρθεί από τα καλλιτεχνικά δρώμενα, κάνοντας μόνο επιλεκτικές εμφανίσεις. Η τελευταία της έγινε λίγο πριν το θάνατο της, στην τηλεοπτική σειρά του Mega Channel, «Γοργόνες».

Στις 27 Απριλίου, σε ηλικία 54 ετών, απεβίωσε  ο μουσικοσυνθέτης, Μάριος Τόκας, νικημένος από την επάρατη νόσο. Συνεργάστηκε με σημαντικούς Έλληνες ερμηνευτές, όπως ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Αλέκα Κανελλίδου, ο Γιάννης Πάριος, η Χαρούλα Αλεξίου, ο Αντώνης Καλογιάννης, ο Μανώλης Μηστιάς και άλλοι, ενώ από τις γνωστότερες επιτυχίες που έγραψε είναι το «Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη», τα «Λαδάδικα» και «Σαν τρελό φορτηγό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης