Ποιος και γιατί θα πληρώσει 50 εκατομμύρια για τον θάνατο της «πριγκίπισσας Λέια»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017, 23:17
Ποιος και γιατί θα πληρώσει 50 εκατομμύρια για τον θάνατο της «πριγκίπισσας Λέια»
Αποζημίωση «μαμούθ» ύψους 50 εκατ. δολαρίων, θα κληθούν να πληρώσουν οι Lloyd’s του Λονδίνου για τον θάνατο της ηθοποιού Carrie Fisher, που έγινε παγκοσμίως γνωστή από τον ρόλο της πριγκίπισσας Λέια στη σειρά ταινιών «Ο Πόλεμος των Άστρων» (Star Wars).

H ηθοποιός έφυγε από τη ζωή στις 27 Δεκεμβρίου σε ηλικία 60 ετών. Η άτυχη γυναίκα υπέστη καρδιακή προσβολή τέσσερις ημέρες νωρίτερα και ενώ ταξίδευε αεροπορικώς από το Λονδίνο στο Λος Άντζελες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του The Insurance Insider, η Disney (που έχει τα πνευματικά δικαιώματα για το franchise των Star Wars) είχε εξασφαλίσει ασφαλιστική κάλυψη έναντι του κινδύνου να μην κατορθώσει η Fisher να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της αναφορικά με τις νέες ταινίες της σειράς Star Wars και το πιθανότερο είναι ότι το συμβόλαιο θα ενεργοποιηθεί με το θάνατο της ηθοποιού.

Το συμβόλαιο είχε υπογραφεί από την εξειδικευμένη μεσιτική εταιρεία Exceptional Risk Advisors με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ, όμως, εάν κριθεί ότι η Disney δικαιούται να λάβει αποζημίωση, τότε το ποσό θα κληθούν να καταβάλουν συνδικάτα της αγοράς των LLoyd’s, με επικεφαλής την Atrium, θυγατρική της Enstar. Στελέχη που έχουν γνώση της υπόθεσης ανέφεραν ότι η αποζημίωση θα κατανεμηθεί μεταξύ 20 τουλάχιστον συνδικάτων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο προσωπικών ατυχημάτων των Lloyd’s. Παρ’ όλα αυτά, εκτιμάται ότι θα επιδεινώσει σημαντικά την εικόνα των αποτελεσμάτων underwriting του εν λόγω κλάδου.

Σημειώνεται ότι τα γυρίσματα για την όγδοη ταινία της σειράς Star Wars (Episode VIII), που θα προβληθεί στις αρχές του 2018, ολοκληρώθηκαν πριν τον θάνατο της Fisher. Όμως η «πριγκίπισσα Λέια» επρόκειτο να έχει σημαντικό ρόλο και στην ένατη ταινία (Episode IX) και δεν είναι σαφές πώς θα ανταποκριθεί η Disney στα νέα δεδομένα. O Insurance Insider δεν κατόρθωσε να επικοινωνήσει με τον εκπρόσωπο Τύπου της Fisher. Η Atrium αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, ενώ η Exceptional Risk Advisors και η Disney δεν απάντησαν στην έκκληση του Insurance Insider να τοποθετηθούν επί του ρεπορτάζ.

Πηγή: GovaStileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017, 23:17