Με την επιτυχία από το «Νησί» να μην έχει ξεθυμάνει ακόμη, ο Γιάννης Στάνκογλου επιστρέφει στο θέατρο με έναν ρόλο με τον οποίο είχε καταπιαστεί προτού ερμηνεύσει τον Μανώλη Βανδουλάκη.

Στο «Τρίτο στεφάνι» θα είναι και πάλι ο Δημήτρης, ο μικρός γιος της Εκάβης, ο ωραίος και σκληρός άνδρας που έχει πάρει την κάτω βόλτα. Τελικά το μόνο που καταφέρνει είναι να κάνει δύσκολη τη ζωή του αλλά και των δικών του ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλος ένας «μάτσο» ρόλος λοιπόν… «Ίσως φταίει το φυζίκ μου και η δυναμική που έχω ως ηθοποιός. Έχει να κάνει και με τον χαρακτήρα. Όπως και να ΄χει, νιώθω κοντά σε αυτούς τους ρόλους, αλλά ψάχνω και την αντίθετη πλευρά». Κατά σύμπτωση, θυμάται σήμερα, «το πρώτο μου γύρισμα για το “Νησί” το έκανα την τελευταία εβδομάδα των παραστάσεων με το “Τρίτο στεφάνι” στο Εθνικό. Τώρα που θα παίξω και πάλι τον ρόλο του Δημήτρη, αλλά στο Παλλάς, προσπαθώ να δω τα πράγματα διαφορετικά, να ξαναδουλέψω τις πτυχές του χαρακτήρα του και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Γιατί μπορεί να μου ξέφυγαν πράγματα, τα οποία τώρα μπορώ να ξαναβρώ με μεγαλύτερη ηρεμία μαζί με τον Σταμάτη Φασουλή».

«Για τον Δημήτρη» συνεχίζει ο ηθοποιός «το πρόβλημα ξεκινά από τη μάνα του, που του έχει τόσο μεγάλη αδυναμία και αγάπη.“Σκοτώνει η αγάπη;” αναρωτιέται η Νίνα και εμείς μαζί της. Επίσης, τον επηρέασε το γεγονός ότι ο πατέρας τούς εγκατέλειψε για την ξαδέλφη της μάνας του και ο Δημήτρης μεγάλωσε με αυτή τη γυναίκα. Έζησε δύσκολες καταστάσεις από νωρίς και μάλλον δεν είχε τις βάσεις για να τις αντιμετωπίσει».

Πηγή: Το Βήμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης