Για τις «φρικιαστικές» -όπως τις χαρακτήρισε- στιγμές που πέρασε όταν έμαθε για τη δολοφονία του φίλου και συνεργάτη του Τζον Λένον, μίλησε ο σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ στον Τζόναθαν Ρος και στο ITV.

Το πρώην «σκαθάρι» είπε ακόμη, ότι ένιωσε «πολύ τυχερός» που είχε καταφέρει να λύσει τις διαφορές του με τον Λένον και να τα βρουν μετά τις ρήξεις, που είχαν χαλάσει τις σχέσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τζον Λένον δολοφονήθηκε έξω από το διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη στις 8 Δεκεμβρίου του 1980.

«Επί μέρες δε μπορούσα να πιστέψω ότι είχε φύγει… Ήταν ένα τεράστιο σοκ» είπε ο ΜακΚάρτνεϊ και συνέχισε: «Ήμουν στο σπίτι και έλαβα ένα τηλεφώνημα. Ήταν πολύ νωρίς το πρωί… Ήταν τόσο φρικιαστικό το συναίσθημα, που δε μπορούσα να το αποδεχτώ».

Είπε ακόμη ότι του ήταν πολύ δύσκολο να ανακοινώσει τα νέα στην οικογένειά του. «Ήμουν πολύ στεναχωρημένος που δε θα τον έβλεπα ποτέ ξανά και δε θα μπορούσαμε να κάνουμε ξανά παρέα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο ηλίθιος των ηλιθίων»

Ο δολοφόνος του Λένον, Μαρκ Τσάπμαν, υποστήριξε ότι άκουγε φωνές μέσα στο κεφάλι του που του έλεγαν να σκοτώσει το μουσικό. Καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση το 1981, αφού ομολόγησε την ενοχή του για ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού.

«Η φράση ‘ο ηλίθιος των ηλιθίων’ ερχόταν συνεχώς στο μυαλό μου. Σκεφτόμουν ότι είναι απλά ηλίθιος, δεν είχε καν κάποιο πολιτικό κίνητρο, ήταν απλά κάτι εντελώς τυχαίο» σχολίασε ακόμη ο ΜακΚάρτνεϊ.

Δήλωσε ακόμη ευγνώμων που οι δυο τους κατάφεραν να ξεπεράσουν τις διαφορές τους λέγοντας: «Είμαι ευγνώμων γιατί θα ήταν το χειρότερο πράγμα στον κόσμο να έχουμε αυτή την υπέροχη σχέση που στη συνέχεια κάπως χάλασε και μετά να τον δολοφονούν. Με παρηγορεί κάπως το ότι τα ξαναβρήκαμε. Ήμασταν καλοί φίλοι».

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης