Είναι πολυάσχολη και όχι από χόμπι! Η Ελένη Πετρουλάκη εξηγεί σε συνέντευξή της σε γνωστή εφημερίδα πώς καταφέρνει και συνδυάζει την ευθύνη της οικογένειας και την ανατροφή των τεσσάρων παιδιών της με τις υπόλοιπες ασχολίες της και μας μιλάει για την οικονομική κρίση και τα νέα επαγγελματικά σχέδιά της.

Ελένη, προλαβαίνεις και βρίσκεις χρόνο για τις τέσσερις κόρες σου; «Η οικογένεια και τα παιδιά μου είναι η βασική μου προτεραιότητα, γι’ αυτό και επιδιώκω να ασχολούμαι με τη δουλειά μου κυρίως τις ώρες που τα παιδιά είναι στο σχολείο, έτσι ώστε να περνάω μαζί τους όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αισθάνεσαι κάποιες φορές τύψεις που δεν μπορείς να είσαι συνέχεια μαζί τους; «Όπως οι περισσότερες μαμάδες έτσι κι εγώ, όταν κάποιες φορές αναγκάζομαι λόγω της δουλειάς να περνάω λιγότερο χρόνο με τα παιδιά μου, αισθάνομαι ότι μου λείπουν και ότι χάνω σημαντικές στιγμές που δεν αναπληρώνονται. Όμως, ευτυχώς αυτό δεν συμβαίνει συχνά, γιατί, όπως είπα, προσπαθώ να διεκπεραιώνω τις επαγγελματικές υποχρεώσεις μου τις πρωινές ώρες. Και η δουλειά βεβαίως είναι μέρος της καθημερινότητάς μας και για βιοποριστικούς λόγους αλλά και γιατί είναι σημαντικό. Θεωρώ ότι μια μητέρα πρέπει να κάνει και πράγματα για την ίδια προκειμένου να αισθάνεται παραγωγική και έπειτα ο χρόνος που περνάει με τα παιδιά να είναι πιο ποιοτικός και δημιουργικός».

Ο κόσμος πιστεύει πως έχεις εκατό υπηρέτες που σου μεγαλώνουν τα παιδιά. Ποια είναι η αλήθεια; «Προφανώς, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Είναι αυτονόητο ότι τα παιδιά χρειάζονται τους γονείς κοντά τους για να μπορέσουν να μεγαλώσουν σωστά και να αναπτύξουν μια υγιή προσωπικότητα. Το ίδιο κάνω κι εγώ. Δυστυχώς, όταν κάποιο πρόσωπο είναι αναγνωρίσιμο και εκτίθεται στα Μέσα, ο κόσμος τείνει να πιστεύει ότι έχει λύσει και όλα τα προβλήματά του».

Σας έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση σαν οικογένεια; Έχετε κάνει περικοπές; «Η οικονομική κρίση αναπόφευκτα επηρεάζει την καθημερινότητα όλων μας. Όπως όλος ο κόσμος έτσι κι εμείς αναγκαζόμαστε να περιορίσουμε τα έξοδά μας και να κάνουμε περικοπές σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας. Το μόνο που ίσως καταφέρουμε να κερδίσουμε μέσα από αυτήν την εμπειρία είναι να επαναπροσδιορίσουμε τις πραγματικές ανάγκες και αξίες μας και να εστιάσουμε στις σημαντικές πτυχές της ζωής μας. Κατά τη γνώμη μου, αυτό που είναι ιδιαίτερα δύσκολο και θέλει σωστή διαχείριση είναι το ψυχολογικό μέρος της οικονομικής κρίσης. Μέσα από όλη αυτήν την κατάσταση είναι εύκολο να χάσει κανείς την αισιοδοξία του για το μέλλον αλλά και την ψυχραιμία του, όταν η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει. Η γυμναστική μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση της ψυχολογίας μας, καθώς μέσα από την άσκηση απελευθερώνουμε το στρες και την κούραση της ημέρας και αισθανόμαστε πιο δυνατοί και γεμάτοι ενέργεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φοβάσαι για το μέλλον των παιδιών σου; «Προσπαθώ να κοιτώ το μέλλον με αισιοδοξία και για μας και για τα παιδιά μας. Σίγουρα, η περίοδος είναι τέτοια που δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια να βλέπουμε μπροστά και να κάνουμε όνειρα, όμως θέλω να πιστεύω πως, αφού ξεπεράσουμε όλη αυτήν την κατάσταση με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα καταφέρουμε να κάνουμε θετικά βήματα και να αναπτυχθούμε. Αυτό που προσωπικά θεωρώ πιο σημαντικό είναι να παρέχουμε στα παιδιά μας τα απαραίτητα πνευματικά και ψυχικά εφόδια προκειμένου να βγουν στον κόσμο των ενηλίκων με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση και να δημιουργήσουν».

Πηγή: Espresso της Κυριακής

Επιμέλεια: Νατάσα Παππά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης