Πώς το facebook αντιγράφει τον Harry Potter;

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015, 08:24
Πώς το facebook αντιγράφει τον Harry Potter;
Μήπως θυμάστε το μαγικό Χάρτη Marauder από τα βιβλία του Χάρι Πότερ, που αποκάλυπτε τα ίχνη των χαρακτήρων που περιφέρονταν στις τάξεις και στις αίθουσες του σχολείου Χόγκουαρτς;

Όπως αναφέρει το iguru.gr, ένας φοιτητής από το Cambridge έχει δημιουργήσει μια επέκταση στο Chrome με το όνομα Marauder, που λειτουργεί παρόμοια για τους φίλους σας στο Facebook.

Η επέκταση Marauder για το Chrome σας επιτρέπει να παρακολουθείτε κάθε βήμα των φίλων σας στο Facebook συλλέγοντας τα δεδομένα θέσης από το Facebook Messenger και εμφανίζει τις τοποθεσίες αυτές σε ένα χάρτη.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το Facebook μοιράζεται τα δεδομένα της θέσης μας με τους φίλους μας, ωστόσο, αυτό που ίσως μερικοί δεν γνωρίζουν είναι για την ακρίβεια των στοιχείων αλλά και την ευκολία εξαγωγής αυτών των στοιχείων από την υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων.

Το Facebook συνήθως ενθαρρύνει τους χρήστες του Messenger να μοιραστούν την τοποθεσία τους, επιτρέποντας την κοινή χρήση τοποθεσίας από προεπιλογή, όταν οι χρήστες το εγκαταστήσουν σε iOS ή Android app.

Ο προγραμματιστής της επέκτασης Μarauder, κος Aran Khanna, μας ενημερώνει στην ιστοσελίδα του, ότι φορτώνει ένα χάρτη σε περιβάλλον Web Messenger και προσκομίζει πάνω του τα δεδομένα από τα μηνύματα που αποστέλλονται μέσω του Facebook Messenger με την κοινή χρήση τοποθεσίας ενεργοποιημένη.

Βέβαια, αν νομίζετε ότι με την επέκταση αυτή θα μπορείτε εύκολα να παρακολουθείτε όλα τα δεδομένα της τοποθεσίας σας και των φίλων σας, τότε κάνετε λάθος. Η επέκταση είναι σε θέση να χαρτογραφήσει τη θέση σας μόνο για εκείνες τις περιπτώσεις που είχατε μια συνομιλία με τους φίλους σας μέσω του Messenger και επιπλέον έχετε την κοινή χρήση τοποθεσίας ενεργοποιημένη.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015, 08:24