Στα 10 δημοφιλέστερα βιβλία το «My Greek Drama»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013, 12:53
Στα 10 δημοφιλέστερα βιβλία το «My Greek Drama»
Στη λίστα με τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία στην αμερικανική αγορά μπήκε το «My Greek Drama» της Γιάννας Αγγελοπούλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου Greenleaf Book Group, το βιβλίο, που κατείχε τη 18η θέση στην κατηγορία Best Sellers, στο φύλλο της 26ης Μαΐου των «New York Times», πέρασε στην 9η θέση στο φύλλο που θα κυκλοφορήσει στις 2 Ιουνίου. «Όταν η πρέσβειρα Αγγελοπούλου μάς προσέγγισε με τη ιδέα του βιβλίου της, γνωρίζαμε ότι είχαμε στα χέρια μας μια συναρπαστική ιστορία στον κατάλληλο χρόνο. Διαπιστώνουμε ενθουσιασμένοι ότι οι Αμερικανοί αναγνώστες συμφωνούν με εμάς» δήλωσε ο εκδότης Κλιντ Γκρίνλιφ.

«Το My Greek Drama», παρατηρεί στην ανακοίνωσή του ο εκδοτικός οίκος, «ξεπερνά τα όρια της αυτοβιογραφίας. Πρόκειται για την εξερεύνηση της πολιτικής πρόκλησης, της επιτυχίας, της αποτυχίας, της προδοσίας και της τελικής λύτρωσης. Η πρέσβειρα Αγγελοπούλου δίνει μια σε βάθος καταγραφή τού τι συνέβη το 2000, όταν η αργή πρόοδος και η γραφειοκρατία έθεσε την Αθήνα σε κίνδυνο να χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Υπό την ηγεσία της, η Αθήνα κάλυψε τον χαμένο χρόνο και έδωσε στον κόσμο αυτό που ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, ονόμασε: "Αξέχαστοι, ονειρεμένοι Αγώνες"». Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι «ο πρόεδρος Μπιλ Κλίντον αποκαλεί το My Greek Drama "χρήσιμο οδηγό για αυτούς που αναζητούν τρόπους για να μεταμορφώσουν ζωές, οργανισμούς, ακόμη και έθνη».

«Η πρέσβειρα Αγγελοπούλου», επισημαίνεται, «περιοδεύει στις ΗΠΑ για να υποστηρίξει το βιβλίο, με ομιλίες σε εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, τη Φιλαδέλφεια, την Ουάσιγκτον DC, την Ατλάντα, την Τάμπα της Φλόριδας και τη Βοστώνη. Έχει παραχωρήσει σειρά συνεντεύξεων, μεταξύ άλλων στην εκπομπή Morning Joe του δικτύου MSNBC, στο τηλεοπτικό δίκτυο FOX, στο WBUR-Radio και στο Jim Bohanon Show, μαζί με σειρά συνεντεύξεων σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, όπως τα Sports Illustrated, CNN και iVillage».

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου του εκδοτικού οίκου, «η Γιάννα Αγγελοπούλου είναι πρέσβειρα του ελληνικού κράτους, ενεργό μέλος της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Κλίντον και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του κοσμήτορα της Σχολής Διακυβέρνησης John F. Kennedy του Harvard. Έχει, επίσης, υπηρετήσει με διάκριση ως Πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης και της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα. Μητέρα τριών παιδιών, η Γιάννα Αγγελοπούλου ζει με τον σύζυγό της, Θεόδωρο, στην Αθήνα».

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013, 15:35