Απόψε θα πραγματοποιηθεί ο ελληνικός τελικός στο «Έναστρον Music Hall» για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει φέτος στον 60ο διαγωνισμό της Eurovision στη Βιέννη, με παρουσιάστριες της βραδιάς τη Μαίρη Συνατσάκη και την Ντορέττα Παπαδημητρίου, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια του show έχει ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Μέρος της σημερινής εκδήλωσης είναι αφιερωμένο στην Έλενα Παπαρίζου, καθώς φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την κατάκτηση της μοναδικής πρωτιάς για τη χώρα μας με το «My Number One» το 2005.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέρα από τα δέκα χρόνια της ελληνικής νίκης, ο Ελληνικός Τελικός – Εurosong 2015 θα επικεντρωθεί και στον εορτασμό των 60 χρόνων του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού της Eurovision, που φέτος επιχειρεί να αναδείξει τις πολιτιστικές συγγένειες των λαών της Ευρώπης, με βασικό σύνθημα «Building Bridges – Χτίζοντας γέφυρες».

Εκτός από την Έλενα Παπαρίζου που θα παρουσιάσει τα νέα της τραγούδια «Love till it’s over» και το «Όταν οι Άγγελοι κλαίνε» αλλά και το τραγούδι της περσινής νικήτριας της Eurovision, Conchita Wurst, special acts θα απολαύσουμε από τον Λούκα Γιώρκα (Ελλάδα 2011), τους Freaky fortune feat Riskykidd (Eλλάδα 2014), τους ONE (Κύπρος 2002- επανένωση μετά από 13 χρόνια), τον Θάνο Καλλίρη (Ελλάδα 1987), τον Γιάννη Καραγιάννη (Κύπρος 2015) αλλά και από τους Boys and Noise με το «Die for you» και τους KINGS.

Όσο για τους πέντε φετινούς υποψηφίους, Μαρία Έλενα Κυριάκου, C:Real, Shaya, Θωμαή Απέργη και Barrice; Όλοι τους ετοιμάζουν και από μια μεγάλη έκπληξη επί σκηνής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Shaya Hanseν λίγο πριν τη μεγάλη βραδιά μίλησε στο INFE GREECE, τον επίσημο συνεργάτη του govastileto.gr και αποκάλυψε: «Θα έχω κάποια έκπληξη την βραδιά του ελληνικού τελικού, αλλά δεν θα σας αποκαλύψω τώρα… Ελπίζω να σας αρέσει».

Ο Barrice Sobolev μας είπε: «Υπόσχομαι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και ζητώ από τον κόσμο την στήριξη για να κερδίσω. Εκπλήξεις υπάρχουν πολλές!».

Και η Θωμαή Απέργη μας αποκάλυψε πως: «Η σημερινή μου παρουσίαση θα έχει κάποια στοιχεία εμπνευσμένα από την Μαίρη Λίντα και τα ευρήματα θα είναι πολλά. Θα είναι κάτι ιδιαίτερο πάντως και θα θυμίσει κάτι από το παρελθόν της EUROVISION που νομίζω θα συγκινήσει.»

Η Δέσποινα Βανδή ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Μαρία Έλενα Κυριάκου – που ήταν και στην ομάδα της στο «The Voice» πέρυσι, όπου και κέρδισαν- μέσα από τη σελίδα της στο facebook.

Η κάμερα της εκπομπής «Mega με μια» βρέθηκε στην πρόβα τζενεράλε που έγινε χθες και κατέγραψε μερικά από αυτά που θα δούμε απόψε το βράδυ.

Tα video clip των τραγουδιών του Eurosong 2015:

Crash and Burn
Ερμηνεία: C:REAL
Μουσική, Στίχοι: Τάκης Δαμάσχης
Δισκογραφική: Feelgood Records

Jazz & Συρτάκι
Ερμηνεία: Θωμαή Απέργη & Legend
Μουσική: Χρήστος Παπαδόπουλος
Στίχοι: Γιάννης Σίννης
Δισκογραφική: PANIK PLATINUM

ELA
Ερμηνεία: Barrice
Δημιουργοί: Niclas Olausson & The Beatbox, Victoria Chalkitis
Δισκογραφική: Spicy Music

Sunshine
Ερμηνεία: Shaya Hansen
Δημιουργοί: Shaya Hansen/Thomas Reil/Jeppe Reil/Marios Psimopoulos
Παραγωγή: Reil Bros for DWB Music
Published by DWB Music/AEPI
Δισκογραφική εταιρεία: PLANETWORKS

Οne Last Breath
Ερμηνεία: Μαρία-Έλενα Κυριάκου
Μουσική: Ευθύβουλος Θεοχάρους, Μαρία-Έλενα Κυριάκου
Στίχοι: Βαγγέλης Κωνσταντινίδης, Εβελίνα Τζιώρα
Δισκογραφική: MINOS EMI-UNIVERSAL

Σύμφωνα με ψηφοφορία που διεξάγεται τις τελευταίες μέρες στον ogaegreece (σ.σ το επίσημο fan club της Eurovision στην Ελλάδα) μέχρι στιγμής πρώτη σε ψήφους έρχεται η Shaya.

Ο ελληνικός τελικός θα ξεκινήσει στις 21:00. Θα υπάρχει φυσικά τηλεοπτική μετάδοση από τη ΝΕΡΙΤ, αλλά και από την ιστοσελίδα της ΝΕΡΙΤ και το eurovision.tv.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης