Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Εspresso, ο Στέλιος Ρόκκος, διατείνεται ότι στη ζωή του, εκτός από τη μουσική κυριαρχούν τα τέσσερα παιδιά του και οι όμορφες στιγμές με τις γυναίκες που αγάπησε.

Φέτος το καλοκαίρι, ο Στέλιος Ρόκκος, ύστερα από μια άκρως επιτυχημένη σειρά εμφανίσεων στα «Αστέρια» της Γλυφάδας, μαζί με τον Δήμο Αναστασιάδη ξαναπιάνουν τις κιθάρες τους και υπόσχονται να προσφέρουν στο κοινό τους, θερινές νύχτες απόλυτου κεφιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τις δυσκολίες που συνάντησε στον χώρο, τα χρόνια που υπηρετεί το τραγούδι, ο Στέλιος λέει: «Με τον εαυτό μου έχω συναντήσει πολλές δυσκολίες. Είμαι πολύ δύσκολος και ειδικά με μένα. Πρέπει να ξέρετε ότι δεν ήμουν ο τραγουδιστής που χτυπούσε πόρτες για να κάνει έναν δίσκο. Χτύπησα πόρτες για να ακούσουν τα τραγούδια μου και να τα πουν άλλοι. Και μετά χτυπούσαν τη δική μου πόρτα για πολύ καιρό, για να με «ψήσουν» να τα πω εγώ! Συνέβη ακριβώς το αντίθετο με μένα, ξεκίνησα κιθαρίστας και έπαιρνα 10.000 δραχμές, όταν η οικοδομή ήταν 2.000. Δεν είχα κανένα παράπονο από τη ζωή μου για να ψαχτώ για κάτι παραπάνω. Δεν μου άρεσα ως τραγουδιστής, δεν με πίστευα, δεν πίστευα ότι μπορώ να κάνω κάτι. Ημουν καλός κιθαρίστας, αυτό το ήξερα. Τελικώς με πήγε στην BMG o παλιός παραγωγός, ο Νίκος Κιάμος, και έτσι ξεκίνησα να τραγουδώ!».

Για το αν το τραγούδι κάνει τον καλλιτέχνη ή ο καλλιτέχνης το τραγούδι; «Υπάρχουν τραγούδια που έχουν κάνει τους τραγουδιστές και το αντίθετο. Ο Γιάννης Πάριος, αν πει ένα μικρό τραγουδάκι, μπορεί να το κάνει σπουδαίο».

Σχετικά με τη σημερινή δισκογραφία και το επίπεδο που επικρατεί στο χώρο: «Έχω πει ότι πλούσιος θα είναι αυτός που έπειτα από όλη αυτήν την κρίση θα επιβιώσει. Γιατί θα χαθεί πολύς κόσμος, δυστυχώς! Το μόνο καλό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι κάποιες αξίες θα ξεχωρίσουν. Πίστεψέ με, εγώ δεν θα ήθελα να ξεχωρίσει καμιά αξία, αλλά να περνά καλά ο κόσμος. Να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο για να ξεχωρίσει η αξία. Αυτές που περνάνε μεγάλη κρίση είναι οι δισκογραφικές εταιρείες και όχι η δισκογραφία. Γιατί τραγούδια γράφονται πολλά και καλά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παραδέχεται ότι είναι επαναστάστης από τη φύση του και απρόβλεπτος άνθρωπος λέγοντας: «Είμαι μια κινητή επανάσταση από μόνος μου! Η πιο δυνατή ήταν τότε που βρισκόμουν στο πικ της καριέρας μου, πήρα ένα καΐκι και εξαφανίστηκα για να ψαχτώ. Και το λέω αυτό με καμάρι, παρ’ ότι ήταν λάθος εμπορικό και αμφιβάλλω αν μπορούσε άλλος να το κάνει. Ναι… Και το έκανα, γιατί είχα βαλτώσει και ως καλλιτέχνης και ως άνθρωπος. Εμφανιζόμουν στις μεγαλύτερες πίστες με τον Γιάννη Πάριο, τον Πασχάλη Τερζή, τον Σάκη Ρουβά, οι οποίοι ήθελαν ένα συγκεκριμένο στιλ, κάτι που εγώ είχα πλέον βαρεθεί. Τα μεγάλα μαγαζιά και οι υποχρεώσεις που (σ.σ. Με τον Δήμο Αναστασιάδη εμφανίστηκαν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, και συνεχίζουν μαζί το καλοκαίρι) έχεις απέναντί τους σε βάζουν να κάνεις τα ίδια πράγματα».

Επιμέλεια: Φιλίππα Κριτσογιαννάκη, με πληροφορίες από το vipnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης