Mια έκθεση για τον αξέχαστο Steve McQueen φιλοξενεί η γκαλερί ATLAS Gallery στην οδό Dorset Street 49 στο Λονδίνο, που θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Οκτωβρίου. Οι τυχεροί Λονδρέζοι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν μια σειρά από ασπρόμαυρες φωτογραφίες του 50’ και 60’ με τον άνδρα που πρωταγωνιστούσε στα όνειρα κάθε γυναίκας… Τον «Βασιλιά του Cool» Steve McQueen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O φωτογράφος δεν είναι άλλος από τον John Dominis και θέμα του ο ιδανικός άνδρας κάθε γυναίκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O 91χρονος σήμερα John Dominis, ζούσε πάντα εκείνο το είδος ζωής που μας κάνει να θέλουμε να τον ακούμε να μιλάει επ’ αόριστον για τις εμπειρίες του. Ξεκίνησε να δουλεύει ως ανεξάρτητος φωτογράφος για το περιοδικό LIFE, καλύπτοντας το ταξίδι του Nixon στη Κίνα, έξι ολυμπιακούς αγώνες, το Woodstock, το πόλεμο στο Βιετνάμ, και έχει φωτογραφίσει πρόσωπα διεθνούς φήμης όπως Frank Sinatra, Robert Redford, John Wayne και πολλούς άλλους.

Ο Steve McQueen με ικανότητα να χειριστεί ένα όπλο ως ειδικός, αλλά και την ακόμα μεγαλύτερη ικανότητα να κάνει τις γυναίκες να πέφτουν στα πόδια του, ήταν ο πιο περιζήτητος σέξι αντάρτης στο Hollywood. Mε την τότε σύζυγό του Neile Adams, «επέτρεψαν» στον John Dominis να εισέλθει στη ζωή του με πολύ ανοιχτό τρόπο, χωρίς περιορισμούς ή κλειστές πόρτες, και δίχως να έχει να κρύψει απολύτως τίποτα. Αυτό ήταν που τον έκανε απολύτως και εντελώς επιθυμητό. Αναμφίβολα ο Steve McQueen ήταν και είναι ένας άνδρας που δεν μοιάζει με κανέναν άλλο. Ο φακός του John συνέλαβε το γνήσιο χάρισμά του και μας έκανε να τον ερωτευτούμε ξανά και ξανά.

Επιμέλεια: Μαρία Σινιώρη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης