Η ιστορία ζωής του Γκρεκ Λουγκάνις είναι συγκλονιστική. Ο κατά πέντε φορές ολυμπιονίκης καταδύσεων, που έγινε το απόλυτο gay icon της δεκαετίας του ’80, φέροντας τον τίτλο ο «Μικελάντζελο των καταδύσεων» , είχε παγώσει τις ανάσες όλων στους Ολυμπιακούς της Σεούλ το 1988, όταν την ώρα της βουτιάς, χτύπησε δυνατά το κεφάλι του στον βατήρα, που δεν τον εμπόδισε όμως τότε να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο. Στο μεταξύ, είχε ήδη αρχίσει η περιπέτεια της υγείας του, καθώς έξι μήνες πριν τους Αγώνες της Σεούλ του είχε ανακοινωθεί ότι είναι οροθετικός.

Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου ο 55χρονος Γκρεγκ Λουγκάνις εμφανίστηκε στο Μέγαρο Μουσικής, όπου πραγματοποίησε ομιλία για το ελληνικό κοινό με θέμα την οροθετικότητα και το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, εγκαινιάζοντας τον φετινό Κύκλο Εκδηλώσεων του Megaron Plus.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκοπός της ομιλίας ήταν η ευαισθητοποίηση απέναντι στους ανθρώπους που ζουν με τον HIV ή/και το AIDS στην Ελλάδα. Η εκδήλωση είχε τίτλο «Βγαίνοντας στην επιφάνεια – H ιστορία του Greg Louganis», έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και σε συνεργασία με τη ΜΗΚΥΟ Κέντρο Ζωής.

Μαζί του ο σύζυγός του με τον οποίο παντρεύτηκαν σε μία ρομαντική τελετή με 160 καλεσμένους, στις 12 Οκτωβρίου του 2013 στο Μαλιμπού. Γνωρίστηκαν δυο χρόνια πριν από τον γάμο μέσω ενός site γνωριμιών.

Με τον σύζυγο του Johnny Chaillot

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Με τη Βούλα Πατουλίδου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης