Η Αμερικανική Ένωση για τον Πνεύμονα έβαλε στο «στόχαστρο» τον διάσημο ηθοποιό Λεονάρντο Ντι Κάπριο, διότι συνελήφθη από τον φωτογραφικό φακό να κρατάει ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης κινηματογραφικών βραβείων!

Ο δημοφιλής ηθοποιός δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι η χαρά του για την παραλαβή του βραβείου Καλύτερου Ηθοποιού για την ταινία «The Revenant» την περασμένη εβδομάδα στο Λος Άντζελες θα μετριαζόταν από τις… αντιδράσεις που προκάλεσε μια φωτογραφία του την ώρα που εισπνέει τον ατμό από το ηλεκτρονικό του τσιγάρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ένωσης για τον Πνεύμονα δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η πράξη αυτή του Ντι Κάπριο είναι «βαθύτατα προβληματική» και ότι θέτει τους γύρω του σε… δευτερογενείς κινδύνους (sic)!

Ο Gregory Conley, πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Ατμιστών, έγραψε ένα άρθρο-καταπέλτη για αυτήν την παράλογη αντίδραση ενός μεγάλου οργανισμού που στόχο έχει, υποτίθεται, την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν μας προκαλεί έκπληξη αυτή η αντίδραση. Τα τελευταία επτά χρόνια η Αμερικανική Ένωση για τον Πνεύμονα σπάνια χάνει την ευκαιρία να μην αποθαρρύνει τους πολίτες από την επιθυμία τους να κόψουν το κάπνισμα μέσω του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Εξαιτίας φυσικά των εκατομμυρίων δολαρίων που δέχονται ως χορηγία από φαρμακευτικές εταιρείες που παράγουν προϊόντα ανταγωνιστικά του ηλεκτρονικού τσιγάρου, η Ένωση δεν παραλείπει να δίνει χρήματα για να χορηγήσει λομπίστες και Μέσα ώστε να παρέχουν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους του ατμίσματος εν συγκρίσει με το κάπνισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Ο σύμβουλος της Ένωσης δρ Norma Edelman είπε στους δημοσιογράφους ότι ο κόσμος δεν πρέπει να ατμίζει. Με άλλα λόγια, αν είσαι καπνιστής και δεν μπορείς να κόψεις το κάπνισμα με τις παραδοσιακές μεθόδους, τότε… συνέχισε να καπνίζεις! Η Ένωση ισχυρίζεται ότι είναι ένας αντικαπνιστικός οργανισμός, μόνο που όπως αποδεικνύεται εδώ και πολλά χρόνια, το θέμα τους δεν είναι το κάπνισμα, αλλά το πώς θα καταδικάσουν οποιαδήποτε εξέλιξη οδηγεί τους καπνιστές να ακολουθήσουν μια μέθοδο διακοπής του καπνίσματος που αυτοί δεν εγκρίνουν…

»Αυτό το γεγονός δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τον δρ Michael Siegel, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης στο τμήμα για τη Δημόσια Υγεία, ο οποίος δήλωσε ότι ”η Αμερικανική Ένωση για τον Πνεύμονα θα προτιμούσε οι καπνιστές να πεθαίνουν, παρά να προτιμούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο”. Και όλα αυτά όταν σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα ο ένας στους τέσσερις καπνιστές που έκοψαν τη συνήθειά τους τον τελευταίο χρόνο το πέτυχε χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

»Πριν από το 2014 ο Ντι Κάπριο συχνά φωτογραφιζόταν με τσιγάρο στα χείλη, αλλά από τότε εμφανίζεται μόνο με το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Εφόσον αυτή η μέθοδος τον βοήθησε να κόψει το κάπνισμα, τότε οι οργανισμοί για την υγεία θα έπρεπε να επικροτούν αυτήν την απόφαση και αυτό το αποτέλεσμα, κι όχι να την καταδικάζουν…».

Ο δημοφιλής ηθοποιός άτμισε και σε γκαλά το 2015…

Πηγή: Daily Mail, http://vaping.info/

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης