Η Μαίρη Συνατσάκη είναι σίγουρα ένα από τα δυνατά χαρτιά της show-biz, δίνοντας μια φρέσκια νότα στην τηλεόραση με τις εμφανίσεις της στο «Dancing With The Stars». Και επειδή πολλές θα ήθελαν να μάθουν πως διατηρείται τόσο όμορφη, εμείς σας παρουσιάζουμε τα μυστικά διατροφής της, αλλά και το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθεί, μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Like.

Πώς διατηρείς τη σιλουέτα σου;
Τώρα χορεύω 5 ώρες την ημέρα, τι άλλο να κάνω; (γέλια) Όχι, γενικά είμαι της άσκησης, και πριν το dancing έκανα και χορό, αλλά και πήγαινα γυμναστήριο 3 με 4 φορές την εβδομάδα. Το καλό είναι ότι έχω την τύχη- το ξέρω ότι πολλές θα με μισήσουν γι αυτό που θα πω- ακόμα και όταν δεν προσέχω δεν θα παχύνω λόγω καλλών καύσεων και μεταβολισμού, άντε να πάρω 2 με 3 κιλά, αλλά σπάνια. Θα φάω, δηλαδή, και τη σοκολάτα μου, και το junk μου. Το λατρεύω το junk.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάνεις δηλαδή υπερβολές κι ατασθαλίες.
Τι εννοείς ατασθαλίες; Αν εννοείς το Junk, τρώω συχνά γιατί μου αρέσει. Λατρεύω τις πίτσες, τα burger και τις μακαρονάδες. Αλλά αυτό που δεν μπορώ να το καταλάβω είναι αυτό που λένε ότι είναι υπερβολή να τρως κάθε μέρα σοκολάτα, και δεν γίνεται να τρως και να διατηρείσαι. Δεν γίνεται!
Ναι, εξαρτάται αν τρως ένα κομματάκι ή 2 ολόκληρες. Όχι, δεν τρώω ένα κομματάκι. Δεν μπορώ, δεν γίνεται. Καλέ… τρώω λέμε! Ποιος μπορεί να φάει μόνο ένα κομματάκι σοκολάτα; Κάθε μέρα θα φάω κάποιο σνακ με σοκολάτα, όπως σοκοφρέτες, mars και twix που μου αρέσουν πολύ. Αλλά τώρα, όταν το παρακάνω με τις σοκολάτες και τα γλυκά, απλά φροντίζω το βραδινό γεύμα να είναι ελαφρύ. Γενικά, αν μπορείτε ελέγξτε το βραδινό σας γεύμα, είναι η καλύτερη συμβουλή διατροφής. Εγώ, προσωπικά, δεν μπορώ! Μου αρέσει να τρώω!

Υπάρχουν τροφές που αποφεύγεις ή έχεις βγάλει από το διαιτολόγιο σου;
Όχι. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό το πράγμα, γιατί μετά το μυαλό μου θα είναι όλη την ώρα εκεί, και δεν θα αντέξω και θα φάω όλα τα πατατάκια του κόσμου για παράδειγμα. Προτιμώ να φάω έστω κι από λίγο, παρά καθόλου. Να, τα πατατάκια που σου είπα, αν φάω όλο το σακουλάκι θα περιορίσω μετά το βραδινό, ή θα φροντίσω να τα φάω μεσημέρι, κι αν γίνεται όχι όλο αλλά το μισό-μη νομίζεις, σπάνια γίνεται αυτό!

Έχεις κάνει ποτέ δίαιτα, κανονική με διαιτολόγο;
Ναι, παλιότερα όταν έτρεχα, κι ετοιμαζόμασταν για αγώνες. Είχαμε έλεγχο από διαιτολόγο, για να έχουμε το χαμηλότερο δυνατό ποσοστό λίπους στο σώμα μας. Έτσι, έμαθα ότι είναι δυνατό να κάνεις δίαιτα, να τρως κανονικά, και να μην πεινάς. Γίνεται.Γενικά αυτό το πλάνο που είχαμε τότε, το έχω κρατήσει σαν παρακαταθήκη μέσα μου, κι είναι η βάση μου, και πολλές φορές ανατρέχω σε αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τί περιλαμβάνει το καθημερινό σου πλάνο διατροφής; Το πρωί, για παράδειγμα, τρως ή είσαι από αυτές που με ένα καφέ είναι εντάξει;
Δεν πίνω καφέ. Δεν μου αρέσει, όπως ούτε τα αναψυκτικά ούτε το αλκοόλ. Γενικά, εγώ είμαι πάρα πολύ των δημητριακών ολικής άλεσης είτε σε μπάρες είτε κανονικά. Κάθε πρωί τρώω δημητριακά, σπάνια με γάλα, συνήθως με ένα φρούτο και γιαούρτι. Για δεκατιανό ανάλογα να πεινάω κάποιο τοστ ή φρούτο, και πλέον το μεσημέρι δεν προλαβαίνω να φάω, οπότε προσπαθώ το βράδυ να τρώω καλά. Δηλαδή, σίγουρα μια σαλάτα και 3 καλαμάκια κοτόπουλο, μη σου πω και μια πίτσα μαζί. Δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω, οπότε τα delivery κάνουν πάρτι. Ξέρω να μαγειρεύω, αλλά δεν έχω χρόνο.

Είδες διαφορά στο σώμα σου με το χορό;
Εννοείται! Πλάκα μου κάνεις; Με το χορό όλα είναι πιο σφικτά. Μέχρι και όση κυτταρίτιδα είχα εξαφανίστηκε. Κάθε σώμα μπορεί να φτάσει σε ένα καλό επίπεδο γράμμωσης ανάλογα το σωματότυπο μας, ε ο χορός είναι αυτός ο τρόπος να γίνει στον υπέρτατο βαθμό.

Θα το πρότεινες σαν τρόπο άσκησης;
Αύριο. Τώρα. Δηλαδή, και τώρα αμέσως μετά τη δουλειά και τώρα το βράδυ κατευθείαν, θα έλεγα ναι, καν’ το. Σίγουρα, ναι. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος, γυμνάζεσαι και διασκεδάζεις.

H σχέση σου με την ομορφιά, πότε άρχισε και ποια είναι;
Χα! Θυμάμαι ότι πρώτη φορά που προσπάθησα να βαφτώ ήμουν πρώτη Λυκείου με τραγικά αποτελέσματα, που όταν το είδα σε φωτογραφίες φοβήθηκα. Είχα χρησιμοποιήσει concealer που δεν ταίριαζε με τον τόνο της επιδερμίδας μου, και ήταν σαν μάσκα. Ξεκίνησε άδοξα. Αλλά δεν έχω ιδιαίτερη σχέση, δεν μου αρέσουν πολύ αυτά τα κοριτσίστικα πράγματα. Τα μόνα που βάζω, όταν είναι να βγω, είναι έντονο κραγιόν, κάποιο μολύβι, μάσκαρα, ρουζ και κάποια BB κρέμα. Αυτά συνήθως, δεν βάζω κάτι άλλο.

Ακολουθείς κάποιες καθημερινές ρουτίνες ομορφιάς;
Όπως σου είπα και πριν, δεν τα πάω καλά με αυτά τα κοριτσίστικα πράγματα. Το μόνο που κάνω, και πρέπει όλες να κάνουμε, είναι καλός καθαρισμός προσώπου και ντεμακιγιάζ. Δηλαδή, κάθε βράδυ θα ξεπλύνω πολύ καλά το πρόσωπο μου, θα βάλω μετά λοσιόν τονωτική-δεν θυμάμαι κι αν τη λέμε έτσι, και μετά την ενυδατική κρέμα. Θα ακολουθήσω δηλαδή όλη τη διαδικασία. Μια καλή συμβουλή ομορφιάς είναι ότι μπορείς να φτιάξει μόνη σου απολεπτιστικό για το πρόσωπο με ζάχαρη και την ενυδατική σου κρέμα. Βάζεις μέσα ζάχαρη, τρίβεις το πρόσωπο σου, και μετά πάλι ξεπλένεσαι, και βάζεις την κρέμα σου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης