Ο διάσημος σκηνοθέτης Roman Polanski πρόκειται να σκηνοθετήσει μια ταινία θρίλερ, βασισμένη στα πραγματικά γεγονότα της υπόθεσης Dreyfus, ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά σκάνδαλα στην γαλλική ιστορία.

Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τον γάλλο στρατιωτικό Alfred Dreyfus, ο οποίος καταδικάστηκε το 1984, κατηγορούμενος πως παρέδιδε γαλλικά μυστικά στους Γερμανούς. Ο Dreyfus καταδικάστηκε σε ισόβια, και όταν αργότερα αποκαλύφθηκε πως δεν ήταν εκείνος ο προδότης, δεν απελευθερώθηκε, αλλά καταδικάστηκε και δεύτερη φορά. Ο Dreyfus αφέθηκε ελεύθερος όταν του δόθηκε χάρη, και όταν το όνομα του αποσυνδέθηκε από την υπόθεση, το θέμα είχε ήδη τραβήξει τη διεθνή προσοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Roman Polanski σε δηλώσεις του τόνισε ότι θέλησε να σκηνοθετήσει την ταινία αυτή, που φέρει τον τίτλο D, διότι έτσι θα έχει την ευκαιρία να συνδέσει ένα τραγικό γεγονός του παρελθόντος με την σημερινή κατάσταση στον κόσμο.

Τόνισε δε ο ίδιος ότι θα μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη την υπόθεση ως υπόθεση κατασκοπείας και όχι ως δράμα.

Το σενάριο της ταινίας έχει αναλάβει ο Robert Harris, και τα γυρίσματα αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο Παρίσι στα τέλη του 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή:ant1
Eπιμέλεια:Ντίνος Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης