Ο λόγος για τον Μάνο Νιφλή και την Αμέλια Αναστασάκη, οι οποίοι καθημερινά από τη συχνότητα του ALTER με μαχητικότητα και δυναμισμό ξετυλίγουν το κουβάρι της επικαιρότητας.

Δύο δροσερά πρόσωπα, με εμπειρία στον χώρο της δημοσιογραφίας αλλά πάνω από όλα με απίστευτο χιούμορ. Η Αμέλια θυμίζει στον Μάνο τον Στρατό, τη χαρακτηρίζει «τρελοκομείο» και οι δύο μαζί μας δίνουν το παρασκήνιο της τηλεοπτικής συνύπαρξής τους αλλά και την ευθύνη που νιώθουν, καθώς βρίσκονται στη ζώνη του Γιώργου Αυτιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Πώς είναι η τηλεοπτική συνύπαρξή σας; Ποιος έχει το «πάνω χέρι» στην εκπομπή και τι σας ενοχλεί από τον συμπαρουσιαστή σας;

Μ. Νιφλής: Κάνουμε πολύ καλή παρέα και μπροστά από τις κάμερες. Αυτό που με ενοχλεί δεν συμβαίνει μπροστά από τις κάμερες αλλά πριν την εκπομπή, όταν με παίρνει τηλέφωνο να με ξυπνήσει τα ξημερώματα και ουρλιάζει λες και είμαι στον Στρατό.

Α. Αναστασάκη: Μέτρια! Την περίμενα πολύ καλύτερη! Αστειεύομαι, βέβαια. Ο Μάνος είναι η έκπληξη του καλοκαιριού μου. Δεν περίμενα ότι θα δέσουμε τόσο γρήγορα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Πιστεύετε πως έχετε βρει τον ρυθμό σας, για να μας μεταδώσετε και τον «Ρυθμό της ημέρας»;

Μ: Θεωρώ ότι έχουμε κάνει πρόοδο από την πρώτη ημέρα της εκπομπής και «ρολάρουμε». Μην ξεχνάμε ότι είμαστε άπειροι, δεν γίναμε ξαφνικά επαγγελματίες παρουσιαστές.

Α.: Δεν έχουμε βρει μόνο έναν ρυθμό, αλλά ολόκληρο τον ρυθμό της δικής μας ημέρας!

– Υπάρχει χημεία μεταξύ σας που μπορεί να σας οδηγήσει να καθιερωθείτε και ως τηλεοπτικό δίδυμο; Σας φοβίζει αυτό το ενδεχόμενο;

Μ: Ναι, χημεία υπάρχει αλλά, πίστεψέ με, ρίχνουμε τόση δουλειά μαζί με τους ανθρώπους της ομάδας που δεν υπάρχει χρόνος για μελλοντικές σκέψεις. Αν μας δοθεί η ευκαιρία να κάνουμε κάτι άλλο θα το κάνουμε, αλλά αυτήν τη στιγμή, με την κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΕ, προέχει να έχεις δουλειά και όλα τα άλλα, αν είναι να έρθουν, θα έρθουν.

Α: Με τρομοκρατεί! Και χημεία υπάρχει μεταξύ μας, και φυσική, και μαθηματικά! Στην έκθεση δεν ξέρω πώς τα πάμε! Τι να με φοβίσει; Με τον Μάνο μόνον ασφάλεια μπορεί κανείς να νιώθει.

– Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία και ποια ήταν η πρώτη αντίδρασή σας όταν σας ανακοίνωσαν τον συμπαρουσιαστή σας;

Μ: Με φώναξε στο γραφείο του ο διευθυντής του σταθμού, ο Κοσμάς Σφαέλος και μου ανακοίνωσε την απόφαση του καναλιού. Παράλληλα, μου σύστησε την Αμέλια, με την οποία δεν είχαμε ποτέ τίποτε περισσότερο από μια καλημέρα. Επειδή νόμιζα ότι είναι ξινή, ήμουν πολύ επιφυλακτικός. Ύστερα από δύο ημέρες κατάλαβα ότι είναι «τρελοκομείο» και ότι θα έχουμε χημεία.

Α: Το κανάλι μάς έδωσε μία μεγάλη ευκαιρία. Με τον Μάνο δεν γνωριζόμασταν προσωπικά και έτσι, όταν μου πρότειναν να κάνουμε μαζί εκπομπή, δεν είχα εικόνα. Όταν ξεκίνησε η συνεργασία μας, δεν σας κρύβω ότι ενθουσιάστηκα.

– Πιστεύατε ότι κάποια μέρα θα βγείτε μπροστά από τις κάμερες; Ήταν κάτι που το θέλατε πολύ ή απλώς προέκυψε;

Μ: Το ήθελα, αλλά μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτό. Δουλεύω αρκετά χρόνια πίσω από τις κάμερες και δεν μου είναι πολύ ξένο όλο αυτό. Όταν προέκυψε απλώς σκέφτηκα ότι μου δίνεται η ευκαιρία να κάνω και κάτι άλλο, να δοκιμάσω κάτι που δεν έχω ξανακάνει και να το παλέψω.

Α: Ήταν κάτι που το ήθελα, όπως το θέλει και ο καθένας που εργάζεται στα κανάλια από τα δεκαοκτώ του.

– Έχετε κάνει κάποια άλλη δουλειά πέραν του δημοσιογράφου;

Μ: Η πρώτη μου δουλειά ήταν στο τζαμάδικο του θείου μου, όπου απέτυχα παταγωδώς. Δε θα μπορούσα να μην έχω δουλέψει ως μπάρμαν και σερβιτόρος, όπως ο μισός ανδρικός πληθυσμός της Ελλάδας. Όσο ήμουν μαθητευόμενος δημοσιογράφος δούλευα παράλληλα ως διανομέας σε εισαγωγική εταιρεία χαρτικών ειδών.

Α: Όχι.

– Σε κάθε επαγγελματικό βήμα μας βάζουμε και κάποιο στόχο. Εσάς τη δεδομένη στιγμή ποιος είναι;

Μ: Βιώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Αυτήν τη στιγμή, προτεραιότητά μου είναι να έχω δουλειά. Όσον αφορά τον στόχο μου, όσο έχω δουλειά θέλω να είναι αξιοπρεπές το αποτέλεσμα που βγαίνει καθημερινά στον αέρα, να μην προδώσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξε το κανάλι και να βάλω τις βάσεις για ό,τι καινούργιο έρθει.

Α: Να ολοκληρώσω αυτό το βήμα χωρίς να σκοντάψω!

– Πόσες ώρες την ημέρα ασχολείστε με την εκπομπή;

Μ: Όλα τα παιδιά της ομάδας κοιμόμαστε από τέσσερις έως πέντε ώρες την ημέρα, οι υπόλοιπες είναι αφιερωμένες στην εκπομπή. Σημασία έχει ότι είμαστε πολύ δεμένοι όλοι μεταξύ μας και παρά την κούραση δεν μας φαίνεται.

Α: Περίπου 17 ώρες! Από τις πέντε το πρωί μέχρι περίπου τις δέκα το βράδυ!

– Τι θα θέλατε να κάνετε πάρα πολύ στην TV και δεν το έχετε κάνει μέχρι σήμερα;

Μ: Δεν έχουμε κάνει και τίποτα. Εγώ βγαίνω για πρώτη φορά μπροστά από τις κάμερες. Αν μου ξαναδοθεί η ευκαιρία, σίγουρα θα ήθελα να κάνω κάτι που να σχετίζεται με την ενημέρωση και το ρεπορτάζ.

Α: Να πω το κεντρικό δελτίο ειδήσεων την ημέρα των εκλογών με τη Νάντια Μπουλέ!

Στα… χωρικά ύδατα του Γιώργου Αυτιά

– Πώς σας φαίνεται που είστε στη ζώνη του Γιώργου Αυτιά; Νιώθετε ευθύνη να διατηρήσετε τις υψηλές τηλεθεάσεις του γνωστού παρουσιαστή;

Μ: Είναι τεράστια ευθύνη, αλλά νομίζω ότι, αν προσπαθήσουμε να μιμηθούμε αυτό που κάνει ο Γιώργος Αυτιάς, θα αποτύχουμε πλήρως. Προσπαθούμε να είμαστε ο εαυτός μας και πάνω απ’ όλα αξιοπρεπείς.

Α: Δεν μπορώ να συναγωνιστώ τον κύριο Αυτιά. Ούτε προσπαθώ να τον φτάσω. Είναι άπιαστος σε αυτό που κάνει.

Πηγή: Espresso της Κυριακής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης