Οι περισσότεροι σίγουρα γνωρίζετε το περιβόητο «Club των 27» που κουβαλά μια βαριά «κατάρα» καθώς έχει συνδεθεί -κυρίως- με μουσικούς που «έφυγαν» από τη ζωή στο απόγειο της δόξας τους, σε ηλικία μόλις 27 ετών. 

Μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα που έχουν μπει στο… μακάβριο αυτό «club» είναι του Τζίμι Χέντριξ, της Τζάνις Τζόπλιν, του Τζιμ Μόρισον, του Κερτ Κομπέιν, της Έιμι Γουάινχαουζ και αρκετών ακόμα άλλων που κατά μια τραγική σύμπτωση πέθαναν από εθισμούς, αυτοκτονίες, ή δυστυχήματα στα 27 τους χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «κλαμπ των εικοσιεπτάχρονων» ή «οι αθάνατοι νέοι» όπως είναι επίσης γνωστό στα ελληνικά, καθιερώθηκε μετά την αυτοκτονία του frontman των Νιρβάνα, Κερτ Κομπέιν, στις 5 Απριλίου 1994, γεγονός που οδήγησε στο να ακούγονται ευρύτερα πλέον διάφορες θεωρίες συνωμοσίας και προλήψεις που ήθελαν την ηλικία των 27 να είναι καταραμένη για τους ταλαντούχους μουσικούς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το φαινόμενο αυτό έγινε ακόμα και αντικείμενο έρευνας επιστημόνων οι οποίοι μελετώντας και συγκρίνοντας τα στατιστικά στοιχεία, τις ηλικίες, τους θανάτους των καλλιτεχνών, όπως και τα αίτια που τους προκάλεσαν, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια τραγική ομολογουμένως σύμπτωση, καταρρίπτοντας έτσι κάθε μεταφυσική θεωρία.

Mερικοί από τους διάσημους που «έφυγαν» στα 27:

-Robert Johnson: απεβίωσε στις 16 Αυγούστου 1938. Η επίσημη αιτία θανάτου του θεωρήθηκε άγνωστη αλλά αποδόθηκε σε δηλητηρίαση από στρυχνίνη. Έγινε γνωστός ως ο άνθρωπος των blues και ηχογράφησε πολλά γνωστά και γεμάτα επιρροή set των 29 τραγουδιών, όπου επηρέασαν πολλούς γνωστούς μεταγενέστερούς του μουσικούς και θεωρείται ο πρώτος του Club 27. Ακριβή ηλικία: 27 και 101 μέρες.

-Brian Jones: ο θάνατος επήλθε στις 3 Ιουλίου 1969. Επίσημη αιτία θανάτου ήταν πνιγμός στην πισίνα. Η έκθεση του ιατροδικαστή αναφέρει «θάνατος από ατύχημα». Υπήρξε ιδρυτής και κιθαρίστας των Rolling Stones καθώς και ένας άνθρωπος που έπαιζε πολλά όργανα. Ακριβή ηλικία: 27 και 125 μέρες.

-Jimi Hendrix: πέθανε στις 18 Σεπτεμβρίου 1970. Η αυτοψία έδειξε ασφυξία από εμετό ύστερα από τον συνδυασμό υπνωτικών χαπιών και κρασιού. Υπήρξε πρωτοποριακός ηλεκτρικός κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός για «The Jimi Hendrix Experience» και «Band Of Gypsys». Ακριβή ηλικία: 27 και 295 μέρες.

-Janis Joplin: 4 Οκτωβρίου 1970 επήλθε το οριστικό τέλος. Επίσημη αιτία θανάτου πιθανών η υπερβολική δόση ηρωίνης. Έγινε γνωστή ως βασική τραγουδίστρια και τραγουδοποιός για τους «Big Brother And The Holding Company», «The Kozmic Blues Band» και «Full Tilt Boogie Band». Ακριβή ηλικία: 27 και 258 μέρες.

-Jim Morrison: στις 3 Ιουλίου 1971 είδε το τελευταίο φως της ημέρας. Ως επίσημη αιτία θανάτου θεωρήθηκε η καρδιακή ανεπάρκεια. Ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε αυτοψία. Υπήρξε ο κύριος τραγουδιστής, τραγουδοποιός αλλά και ο video director των ιστορικών «The Doors». Ακριβή ηλικία: 27 και 207 μέρες.

-Kurt Cobain: απεβίωσε στις 5 Απριλίου 1994. Οι Αρχές αποφάνθηκαν αυτοκτονία με κυνηγετικό όπλο. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος, βασικός τραγουδιστής και τραγουδοποιός των Nirvana. Ακριβή ηλικία: 27 και 44 μέρες.

Κάποιες λίστες περιλαμβάνουν κι άλλους μουσικούς που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα 27 τους μόνο χρόνια. Ο Charles R. Cross, βιογράφος των Cobain και Hendrix, έγραψε: «Ο αριθμός των μουσικών που πέθαναν στα 27 τους είναι πραγματικά αξιοσημείωτος από κάθε standard. Αν και οι άνθρωποι πεθαίνουν κανονικά σε όλες τις ηλικίες, υπάρχει μια στατιστική αιχμή για εκείνους τους μουσικούς που πέθαναν στα 27 τους».

Κάποιοι από αυτούς είναι:

-Jesse Belvin: τραγουδοποιός και τραγουδιστής της R&B που απεβίωσε στις 6 Φεβρουαρίου 1960 από αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

-Rudy Lewis: τραγουδιστής των The Drifters που πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών στις 20 Μαϊου 1964.

-Dickie Pride: Βρετανός τραγουδιστής της rock n roll. Άφησε την τελευταία του πνοή στις 26 Μαρτίου 1969 από υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών.

-Arlester «Dyke» Christian: τραγουδιστής των «Dyke And The Blazers». Είδε το τελευταίο φως της μέρας στις 13 Μαρτίου 1971 από πυροβολισμό.

-Linda Jones: τραγουδίστρια της R&B. Πέθανε στις 14 Μαρτίου 1974 από διαβητικό κώμα.

-Les Harvey: κιθαρίστας των «Stone The Crows». Ένα live αποτέλεσε και το μοιραίο γεγονός της ζωής του αφού έπαθε ηλεκτροπληξία αγγίζοντας ένα μικρόφωνο με τα βρεγμένα του χέρια στις 3 Μαϊου 1972.

-Ron «Pigpen» McKernan: ιδρυτικό μέλος, keyboardist και τραγουδιστής των «Grateful Dead». Απεβίωσε στις 8 Μαρτίου 1973 από γαστρεντερική αιμορραγία συνδυαζόμενη με τον αλκοολισμό.

-Roger Lee Durham: τραγουδιστής και παίκτης κρουστών των «Bloodstone». Πέθανε στις 27 Ιουλίου 1973 όταν έπεσε από άλογο και υπέκυψε στα τραύματά του.

-Dave Alexander: μπασίστας των «The Stooges». Στις 10 Φεβρουαρίου 1975 αφήνει την τελευταία του πνοή από πνευμονικό οίδημα.

-Gary Thain: πρώην μπασίστας των «Uriah Keep» και «Keef Hartley». Η υπερβολική δόση ναρκωτικών τον οδήγησαν στο θάνατο στις 8 Δεκεμβρίου 1975.

-Cecilia: Ισπανίδα τραγουδίστρια που αφήνει την τελευταία της πνοή στις 2 Αυγούστου 1976 σε τρακάρισμα.

-D.Boon: κιθαρίστας και τραγουδιστής της punk μπάντας «Minutemen». Στις 22 Δεκεμβρίου 1985 πέρασε στην άλλη πλευρά όταν όντας ξαπλωμένος στο πίσω μέρος του van, εκείνο εκτροχιάστηκε και εκτινάχθηκε από το όχημα σπάζοντας το λαιμό του.

-Mia Zapata: τραγουδίστρια των «The Gits». Δολοφονήθηκε στις 7 Ιουλίου 1993.

-Stretch: rapper όπου πυροβολήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 1985.

-Fat Pat: rapper και μέλος των «Screwed Up Click». Πυροβολήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 1998.

-Orish Grinstead: ιδρυτικό μέλος του R&B group της δεκαετίας του ΄90 «702». Πέθανε από νευρική ανεπάρκεια στις 20 Απριλίου 2008.

-Amy Winehouse: Βρετανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός. Άφησε την τελευταία της πνοή στις 23 Ιουλίου 2011 για ανεξήγητους μέχρι στιγμής λόγους.

Ωστόσο, το Χόλιγουντ που αγαπά οτιδήποτε σατανικό και ανεξήγητο, άντλησε έμπνευση από το «Club των 27» και σκέφτηκε να το μεταμορφώσει σε ένα μεγάλο και απεχθή καλικάντζαρο που διψάει για αίμα και ανθρώπινες ψυχές. Όλα αυτά συμβαίνουν στο φιλμ υπερφυσικού τρόμου με τίτλο «The 27 Club».

H ιστορία της ταινίας έχει ως εξής: μια τραγουδίστρια και ένας φοιτητής δημοσιογραφίας που κάνει τη διατριβή του προσπαθούν να ανακαλύψουν την αλήθεια που κρύβεται πίσω από την κατάρα του «Club των 27» και τότε ξεκινά ο εφιάλτης με τη μορφή ενός φρικιαστικού δαίμονα που διψά για νεανικό αίμα και φρέσκο κρέας… 

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Πάτρικ Φόγκαρτι, ενώ ηθοποιοί υποδύονται τον Κερτ Κομπέιν, την Έιμι Γουάινχάουζ, τον Τζίμι Χέντριξ και τον Τζίμ Μόρισον. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν η ταινία θα κυκλοφορήσει στις σκοτεινές αίθουσες ή σε DVD απευθείας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης