Ο Ηλίας Ψινάκης, στενός φίλος της τέως προέδρου της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων, Κορασόν Ακίνο, που απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών χτυπημένη από την επάρατη νόσο, διέκοψε αιφνιδιαστικά τις διακοπές του και επιστρέφοντας εσπευσμένα στην Αθήνα έστειλε στην πρεσβεία των Φιλιππίνων, σε ένδειξη πένθους, το ακόλουθο τηλεγράφημα, το οποίο και σας παρουσιάζουμε αποκλειστικά μέσα από την zougla.gr.

«Προς: την Πρεσβεία της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων στην Αθήνα.
Ανθέων 26, Παλαιό Ψυχικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιότιμο Πρέσβη κ. Τιγκλάο.

Εξοχότατε,

Με οδύνη μάθαμε την είδηση του θανάτου της πρώην Προέδρου Κορασόν Ακίνο.
Η οικογένειά μας έχασε μια καλή φίλη, οι Φιλιππίνες έχασαν μια ανυπέρβλητη ηγέτιδα και ολόκληρος ο κόσμος έχασε ένα παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης και δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θερμά συλλυπητήρια στον λαό των Φιλιππίνων.

Ηλίας Ψινάκης»

Η άγνωστη σχέση της οικογένειας Ψινάκη με τις Φιλιππίνες. Σπάνιες ανέκδοτες φωτογραφίες.

Η zougla.gr παρουσιάζει για πρώτη φορά σπάνιες φωτογραφίες-ντοκουμέντα σχετικά με την 30χρονη σχέση της οικογένειας του Ηλία Ψινάκη με την Κορασόν Ακίνο.

Στην φωτογραφία διακρίνονται η τέως Πρόεδρος των Φιλιππίνων Κορασόν Ακίνο, ο Σταύρος Ψινάκης και η Πρέσυ Ψινάκη το 1988.

«Έλληνα των Φιλιππίνων» αποκαλούν τον Σταύρο Ψινάκη, και ο τίτλος αυτός δεν είναι καθόλου τυχαίος. Ο Σταύρος Ψινάκης είναι αδελφός του Νότη Ψινάκη και θείος του Ηλία.

Στην φωτογραφία διακρίνεται η πρώην Πρόεδρος των Φιλιππίνων Κορασόν Ακίνο, ο Σταύρος Ψινάκης με την Πρέσυ Ψινάκη, ο αδερφός του Ηλία Ψινάκη, Γιώργος και η Τζένη Ψινάκη πρώτη ξαδέρφη του Ηλία.

Ο Σταύρος Ψινάκης μπορεί να γεννήθηκε και να μεγάλωσε στην Ελλάδα, ωστόσο έζησε και δραστηριοποιήθηκε αρκετά χρόνια στις Φιλιππίνες, σε διάφορες επιχειρήσεις και κυρίως στην ηλεκτροδοτική εταιρεία Μεράλκο στη Μανίλα. Οι σχέσεις της οικογένειας Ψινάκη με την Κορασόν Ακίνο έγιναν ιδιαίτερα στενές κατά την περίοδο του αντιδικτατορικού αγώνα κατά του Μάρκος.

Η φωτογραφία αυτή αποτελεί ντοκουμέντο της οικογένειας Ψινάκη, καθώς είναι η τελευταία δημόσια εμφάνιση της τέως Προέδρου των Φιλιππίνων, Κορασόν Ακίνο όταν προσήλθε στην παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Ψινάκη στη Μανίλα το 2008, αφού είχε διαγνωστεί η ασθένειά της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης