Ρεπορτάζ: Κλειώ Μπετσάκου

Η Τζένη Χειλουδάκη είναι μια γυναίκα που σίγουρα δεν χρειάζεται κανενός είδους συστάσεις. Το govastileto.gr τη συνάντησε στα γραφεία του εκδοτικού οίκου Anima, στην Κυψέλη, όπου το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, σχεδόν κατασκήνωσε για να παρουσιάσει τη «Μαύρη Βίβλο» της και να συνομιλήσει με όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους και θαυμαστές της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τζένη άφησε για λίγο το θαλασσοβούνι, τη μητέρα, τα σκυλόπαιδα και το παζούζου της και μίλησε για την επανέκδοση του βιβλίου- φωτιά, που είχε πρωτοδεί το φως της δημοσιότητας το 2003. Δώδεκα χρόνια μετά η «Μαύρη Βίβλος» επανέρχεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων μετά από απαίτηση χιλιάδων αναγνωστών και πολλές κλειστές πόρτες μεγάλων εκδοτικών οίκων. «Είχα την ίδια απάντηση από όλους: Είναι πολύ σκληρό. Είναι πολύ ωμό για την Ελλάδα», θυμάται η ίδια. Όπως παραδέχεται η Τζένη, οι «50 Αποχρώσεις του Γκρι» είναι άρλεκιν μπροστά στα 24 απαγορευμένα κεφάλαια της Βίβλου της, που αποτελεί διατριβή στο σεξ.

«Είναι δύο δεκαετίες απογυμνωμένες, των 80s και των 90s. Όλα όσα είχαν συμβεί τότε. Ένα τεράστιο πάρτι που ήταν η ζωή μου. Οι πρωταγωνιστές του, από πολιτικούς, καλλιτέχνες, ανθρώπους που ξέρουμε και που πέρασαν από τη ζωή μου, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Σεξ, σπέρμα και αίμα. Μέσα από όλο αυτό όμως- γιατί δεν είναι μόνο αυτό το βιβλίο- υπάρχει και τρυφεράδα, υπάρχουν κι άλλα πράγματα, υπάρχουν και μηνύματα. Βέβαια υπάρχει και το σεξ σε όλες του τις μορφές.

Δεν υπάρχει λόγος να γράψω ονόματα, γιατί δεν θέλω να “κάψω” τους ανθρώπους. Θέλω απλά να δείξω ότι όλοι το κάνουν και μετά ντρέπονται γι’ αυτό. Όλοι το κάνουν και μετά το αρνούνται. Πιο πολύ βέβαια με ενοχλεί η υποκρισία. Άνθρωποι που τότε με λάτρευαν, σε φάσεις της ζωής μου με έχουν δείξει με το δάχτυλο. Άνθρωποι που βρέθηκαν στο κρεβάτι μου, μου έγιναν θρησκόληπτοι», τονίζει η ίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το βιβλίο αυτό λοιπόν απέκτησε και πάλι πνοή από την Anima εκδοτική και την Άννα Ραζή, την ιδιοκτήτριά του οίκου, που με τον δυναμισμό και τη γλυκύτητά της, τόλμησε να το επανεκδώσει.

Η «Μαύρη Βίβλος» της είναι μάλιστα το βιβλίο εκείνο που τότε είχε αφοριστεί από την εκκλησία. «Βγήκε εκπρόσωπος της εκκλησίας της Ελλάδος και είπε “πετάξτε την στην πυρά κι αυτήν και το βιβλίο της”», ανακαλεί η Χειλουδάκη.

Διαβάστε όλο το πρώτο μέρος της συνέντευξης στο www.govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης