Ο Χάρης Κωστόπουλος αποτελεί περίπτωση καλλιτέχνη που αγάπα και τιμά το λαϊκό τραγούδι, το οποίο υπηρετεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο εδώ και πολλά χρόνια. Και με την ιδιότητά του ως τραγουδιστής αλλά και ως δημιουργός πολλών και μεγάλων επιτυχιών.

Άριστος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, ερμηνευτής με αμέτρητες επιτυχίες που ανεβάζουν το κέφι στα ύψη και δημιουργούν ένα απίστευτο κλίμα, και μοναδικός στις ζωντανές εμφανίσεις του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον συναντήσαμε στις γιορτές της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης. Ο σεμνός και χαρισματικός λαϊκός καλλιτέχνης μάς μίλησε για την πορεία του στο λαϊκό πεντάγραμμο, για το «εμπάργκο» του από τα ραδιόφωνα και την τηλεόραση, για τη δισκογραφία, αλλά και για την πολύ δύσκολη περιπέτεια της υγείας του, μέσα από την οποία βίωσε το αληθινό «θαύμα της ζωής».

-Περάσατε μια πολύ δύσκολη περιπέτεια υγείας…

-Στα είκοσι επτά μου οι γιατροί διαπίστωσαν τυχαία ότι πάσχω από λευχαιμία. Καταλαβαίνεις ότι εγώ και η οικογένειά μου χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας. Αφού με είδαν κορυφαίοι έλληνες γιατροί, έφυγα και πήγα στο Λονδίνο για εξετάσεις και θεραπεία. «Γιατί σ’ εμένα; Τι αμαρτίες έχω κάνει;» αναρωτιόμουν. Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη μέχρι τη στιγμή που η μητέρα μου πήγε στο μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ στη Μυτιλήνη και παρακάλεσε τη χάρη Του στην ηγουμένη Ευγενία. Εγώ πίστευα, αλλά δεν ήμουν ποτέ πολύ της θρησκείας. Ένα βράδυ και ενώ συνέχιζα τη θεραπεία μου, εμφανίστηκε στον ύπνο μου μια μορφή που είχε εκτόπισμα αεροπλάνου, φορούσε ράσα, μου είπε «μη φοβάσαι» και εξαφανίστηκε. Αυτό ήταν, σε λίγες ήμερες οι εξετάσεις μου ήταν πεντακάθαρες, κάτι που δεν μπόρεσαν ποτέ να το εξηγήσουν οι άγγλοι και οι έλληνες γιατροί. Από τότε κάθε χρόνο επισκέπτομαι το μοναστήρι και στη χάρη του Αγίου βάφτισα τον μικρό μου γιο Ραφαήλ. Δεν έκανα ποτέ πρώτο θέμα αυτό το θαύμα που δέχτηκα, παρά το κράτησα μόνο για τον εαυτόν μου και το έκανα στάση ζωής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: Espresso

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης