Η Ζέτα Δούκα παραχώρησε συνέντευξη στο «page2» της εφημερίδας «Νέα Σελίδα» και μεταξύ άλλων μίλησε για τη νευρική ανορεξία και για τις προσπάθειες που έκανε να μάθει καλύτερα τον εαυτό της και να τον βελτιώσει.

Εσύ έχεις δουλέψεις με τον εαυτό σου;       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ναι. Έχω δουλέψει με τον εαυτό μου κάνοντας ψυχανάλυση και ψυχοθεραπεία για πολλά χρόνια και με διαφορετικούς ανθρώπους. Έκανα για πρώτη φορά ψυχοθεραπεία στα 19 μου και επανέρχομαι κατά καιρούς, δοκιμάζοντας διαφορετικές προσεγγίσεις. Αν τα μετρήσω, πρέπει να είναι πάνω από δέκα χρόνια. Θεωρώ ότι είναι καλό να διακόπτεις και να επανέρχεσαι, γιατί με αυτόν τον τρόπο αντιλαμβάνεσαι καλύτερα το κομμάτι του εαυτού σου που έχεις δουλέψει και μπαίνεις σε έναν άλλο δρόμο που χρήζει διερεύνησης.

Ποια ήταν η αφορμή για να απευθυνθείς στα 19 σου σε ειδικό; 

Αυτό που λέω σε όσους με ρωτούν πώς ξεκίνησε αυτό το ταξίδι της αυτογνωσίας είναι ότι όλα τα βάσανά μου σχετίζονται με την τελειοθηρία που μου είχαν περάσει από τότε που ήμουν παιδί. «Πρέπει να είσαι τέλεια μαθήτρια, τέλεια χορεύτρια, να πάρεις 20 και όχι 19». Μα, ποτέ δεν μπορείς να αγγίξεις το τέλειο. Αυτό είναι κάτι όμως που το διαπιστώνεις στο μέλλον. Η αναζήτηση της τελειότητας θεωρώ ότι είναι η μεγαλύτερη πηγή δυστυχίας του ανθρώπου. Η τελειομανία ήταν το πρώτο κομμάτι που έπρεπε να δουλέψω και πρέπει να σου ομολογήσω ότι ακόμα και τώρα, στα 45 μου, με πονάει το γεγονός ότι δεν υπάρχει το τέλειο που μπορώ να αγγίξω. Υπάρχει ακόμα μέσα μου, βαθιά ριζωμένος ο σπόρος της…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης