Ο Γιάννης Μπέζος παραχώρησε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο «Enjoy» και μεταξύ άλλων μίλησε για την έλλειψη παιδείας που υπάρχει στις μέρες μας στα σχολεία και την τρομερή εξέλιξη της τεχνολογίας.

Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον. Ότι βιώνει τη ζωή μέσα από τους άλλους και θέλει να ανήκει σε μια ευρύτερη κοινωνική ομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι είχαν πει μεγάλες αλήθειες για τη ζωή, το μέτρο, την ισορροπία, τη μοίρα, την πατρίδα, τη γνώση, τη ψυχή, την τέχνη, να ζει κάποιος μια ζωή με αξίες, μια καλή ζωή. Αλλά ποιος τους μελετάει; Τους αγνοούμε. Και τα σχολεία τούς αγνοούν. Μιλάνε σήμερα για λάιφ κόουτσινγκ και προπονητές ζωής ή να σου μάθουν πώς να ζεις με χαρά κι ηρεμία. Μα, εδώ έχουμε τους αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους που τα έχουν πει όλα και τους αγνοούμε. Σήμερα έχουμε το διαδίκτυο όπου μπαίνουμε σε αυτό κι υπάρχει κάθε είδους πληροφορία. Αλλά αντί να γίνεται το διαδίκτυο αφορμή για σκέψη, γίνεται αφορμή για κάτι απεχθές. Κι αυτό δεν γίνεται τυχαία, αφού το διαδίκτυο μας αντιμετωπίζει ως πελάτες κι αγοραστές.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης