Ομολογούμενος, διαθέτει μια από τις καλύτερες φωνές, ενώ έχει καταφέρει να κερδίσει πολλά  βραβεία για ;όλα όσα έχει προσφέρει στο χώρο της μουσικής.

Στα δεκαέξι της χρόνια, παράτησε το σχολείο και άρχισε να εμφανίζεται επαγγελματικά με μια ορχήστρα τζαζ. Το πρώτο της άλμπουμ, με τίτλο Frank, που κυκλοφόρησε το 2003, ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Ερμής και κέρδισε το 2004 το βραβείο Νοβέλο για το τραγούδι «Stronger than Me» . Το Μάιο του 2007 κέρδισε το ίδιο βραβείο με το «Rehab» από τη δισκογραφική της δουλειά του 2006 «Back to Black». Στις 14 Φεβρουαρίου 2007 κέρδισε ένα βραβείο BRIT στην κατηγορία της καλύτερης γυναίκας καλλιτέχνιδας.

Αυτό όμως που μας έχει απασχολήσει περισσότερο, είναι η καθοδική πορεία της Αmy, έπειτα από τον εθισμό της σε ουσίες. Η αρχή του… τέλους ήρθε τον Αύγουστο του 2007, όταν η τραγουδίστρια κατέρρευσε ύστερα από υπερβολική δόση ηρωίνης και χρειάστηκε ένεση αδρεναλίνης αλλά και πλύση στομάχου. Τις επόμενες μέρες, τις πέρασε κλειδωμένη σε κεντρικό ξενοδοχείο του Λονδίνου ενώ αναγκάστηκε να αναβάλει την εμφάνισή της στο Όσλο.

Μας έχει χαρίσει όμως και άπειρο αξιομνημόνευτο φωτογραφικό υλικό. Πάρτε μία γεύση, από το slideshow που ακολουθεί…