Το τελευταίο επεισόδιο της 5η σεζόν του Game of Thrones, που προβλήθηκε την Κυριακή, περιλάμβανε μία από τις πιο σοκαριστικές στιγμές της σειράς: τη δημόσια διαπόμπευση της βασίλισσας Σέρσεϊ. Τώρα οι παραγωγοί αποκαλύπτουν ποια δάνεισε το σώμα της στη Λένα Χέντεϊ για την επίμαχη σκηνή.

Δεδομένου ότι η πρωταγωνίστρια που ενσαρκώνει τον πιο μισητό -εν ζωή- χαρακτήρα της σειράς είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί της, για τη γυμνή σκηνή έπρεπε να βρεθεί ένα άλλο σώμα για ντουμπλάρισμα.

Η γυναίκα που στην πραγματικότητα διέσχισε γυμνή το Κινγκς Λάντινγκ δεν ήταν άλλη από το 27χρονο μοντέλο Ρεμπέκα Βαν Κλιβ. Ωστόσο αυτή η απόφαση των παραγωγών δέχθηκε έντονη κριτική από τους φαν της σειράς, γιατί το νεανικό στητό σώμα του μοντέλου ερχόταν σε αντίθεση με την εικόνα της γυμνής Σέρσεϊ που παρουσίαζε ο Μάρτιν στα βιβλία του, αφού μέρος της ταπείνωσής της ήταν το γεγονός ότι η βασίλισσα είχε κρεμασμένο σώμα, μιας και είχε γεννήσει τρία παιδιά με τον παραδοσιακό τρόπο.

Όσο για τη γνώμη της Λένα Χέντεϊ για την κατάληξη του χαρακτήρα που ενσαρκώνει, η ίδια δήλωσε στο Entertainment Weekly: «Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πόσο ταπεινωμένη ένιωσε η Σέρσεϊ γυμνή μπροστά σε ένα οργισμένο πλήθος που τη χτυπούσε και την έβριζε. Ήταν σίγουρα τρομοκρατημένη. Έχει κάνει πολλά άσχημα πράγματα, αλλά πραγματικά κανείς δεν το αξίζει αυτό».



Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού