Για όσους τον επικρίνουν και σχολιάζουν πως ο ίδιος και η εκπομπή του στοχεύουν στη συγκίνηση μόνο για τα νούμερα της τηλεθέασης, αλλά και για τον Γιάννη Λάτσιο μίλησε ο γνωστός παρουσιαστής σε συνέντευξή του σε γνωστό εβδομαδιαίο περιοδικό.

Οι επικριτές, πάντως, και της δικής σου ή άλλων ανάλογων εκπομπών που «διαχειρίζονται» ανθρώπινες ιστορίες καθημερινών ανθρώπων υποστηρίζουν πως –εν ολίγοις– σκοπός τους είναι τα δάκρυα, που φέρνουν τηλεθέαση.

«Εγώ μπορώ να σου μιλήσω μόνο για τη δική μου εκπομπή. Εμείς, λοιπόν, δεν θα έπρεπε να έχουμε επιτυχία γιατί δεν έχουμε πολλά δάκρυα. Υπάρχει όμως μια οικογένεια που δακρύζει, χαίρεται, φωνάζει, εκφράζεται αυθόρμητα σε μια σημαντική της στιγμή – μιλάμε πάντα για τη στιγμή της παράδοσης του σπιτιού. Φαντάσου πως μπαίνουν σε ένα σπίτι, το οποίο ήταν η μεγάλη πληγή της ζωής τους. Φεύγουν διακοπές για πέντε μέρες και μετά γυρνούν στο σπίτι που πάντα ονειρεύονταν. Είναι δυνατόν να μην εκφραστούν;», δήλωσε στο περιοδικό «Down Town».

Ναι, αλλά εκεί δεν στοχεύετε; Στη συγκίνηση;

«Μα δεν βλέπει κανείς την εκπομπή για το κλάμα, για την ευτυχία τη βλέπει. Τον τηλεθεατή δεν μπορείς να τον κοροϊδέψεις. Δεν πά’ να κλαις από το πρωί μέχρι το βράδυ; Αν δεν καταθέτεις και την ψυχή σου σε αυτό που κάνεις και αν δεν σέβεσαι τους ανθρώπους που συμμετέχουν, δεν θα καταφέρεις τίποτα. Υπάρχει όμως –και σε αυτό– μια λεπτή γραμμή που δεν πρέπει να ξεπεράσεις».

Είναι ένας από αυτούς και ο Γιάννης Λάτσιος; Σε ρωτάω επειδή από πολλούς συνεργάτες του εισπράττω την αίσθηση πως τους κερδίζει και ανθρώπινα, ως φίλος…

«Πράγματι, ο Γιάννης Λάτσιος, εκτός από εξαιρετικός επαγγελματίας, είναι και σπουδαίος άνθρωπος, πολύ καλλιεργημένος, ο οποίος πάνω από όλα έχει μπέσα. Αυτό είναι δύσκολο σήμερα να το βρεις – όχι μόνο στην τηλεόραση, αλλά οπουδήποτε».

Διαβάστε επίσης: Σπύρος Σούλης: «Σέβομαι τις αποφάσεις του καναλιού μου»
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Μαΐου 2011