H «μετανάστρια» Χριστίνα Αλούπη άνοιξε την καρδιά της στο ένθετο Piazza της εφημερίδας Veto και παραδέχτηκε πως θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει μόνιμη κάτοικος… Χόλιγουντ.

Εδώ και περίπου ένα χρόνο έχει ξενιτευτεί στην Νέα Υόρκη (και από Σεπτέμβρη μετακομίζει στο Λος Άντζελες) προκειμένου να σπουδάσει την υποκριτική τέχνη και να γυρίσει στη χώρα μας (ή και όχι) με εφόδιο της την γνώση καθώς όπως λέει δεν θέλει να ακολουθήσει το παράδειγμα της «μετριότητας» που επικρατεί σε πολλούς χώρους στην Ελλάδα.

 Τώρα αν στο μεσοδιάστημα γοητευτεί από τον δικό της Mr. Big (καθώς τα δημοσιεύματα τη θέλουν πλέον χωρισμένη από τον Κώστα Γκρέκα) ή αποφασίσει να μείνει στα ξένα μέχρι να διαβεί το κόκκινο χαλί των Όσκαρ, ο χρόνος θα δείξει… Στο μεταξύ, το διάστημα αυτό, απολαμβάνει ελληνικές μυρωδιές και τη θάλασσα και αφιερώνει λίγο από το χρόνο της στο Piazza προκειμένου να μοιραστεί την πρωτόγνωρη εμπειρία της από την …ξενιτειά.

Έκανες καλά τελικά που «ξενιτεύτηκες»;

Ήμουν απόλυτα σίγουρη ότι κάνω καλά πριν ακόμα φύγω. Αυτό επιβεβαιώθηκε απόλυτα, γιατί είναι μοναδική εμπειρία να σπουδάζεις υποκριτική σε τόσο υψηλό επίπεδο, πέρα από το αποτέλεσμα για το οποίο είμαι απόλυτα ικανοποιημένη, τόσο εγώ αλλά όπως φαίνεται και η σχολή μου. Οι εμπειρίες που έχω αποκομίσει είναι μοναδικές και δεν θα τις άλλαζα με τίποτα!

-Πως πήρες αυτή την απόφαση εξαρχής; Ποιος ήταν ο στόχος σου; Οι σπουδές; Οι γνωριμίες; Το όνειρο να γίνεις σταρ; Όλα αυτά μαζί;

Είναι δεδομένο πως για ό,τι κάνεις στη ζωή σου επαγγελματικά, πρέπει να προηγούνται οι ανάλογες σπουδές. Για την υποκριτική δεν τίθεται θέμα, είναι αυτονόητο, για την παρουσίαση όμως, αυτό δεν ίσχυε ποτέ, γι’ αυτό και κυριαρχεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό η μετριότητα. Αυτή ακριβώς η έλλειψη παιδείας αποτέλεσε το κίνητρο στο να πάρω αυτή την απόφαση. Εφόσον έχω επιλέξει να ασχοληθώ με το χώρο του θεάματος, έπρεπε να δημιουργήσω την υποδομή για να το κάνω άψογα. Το «σταριλίκι» δεν με απασχολούσε ποτέ, οι γνωριμίες φυσικά προκύπτουν και είναι επακόλουθο της επαγγελματικής εξέλιξης.

-Υπήρξε κάποιο πρόσωπο που σε παρότρυνε να πας στη Νέα Υόρκη;

Ο πρώτος με τον οποίο το συζήτησα ήταν ο πατέρας μου, ο οποίος όχι μόνο συμφώνησε, αλλά με βοήθησε να ξεπεράσω τις όποιες φυσικές αναστολές μου. Από κει και πέρα βέβαια, δεν βρέθηκε και κανένας να μου πει ότι έκανα λάθος, το αντίθετο μάλιστα.

-Όταν έφτασες εκεί ήσουν ενθουσιασμένη επειδή βρισκόσουν στο ξεκίνημα μιας πρωτόγνωρης εμπειρίας ή μήπως ένιωθες φόβο για το άγνωστο;

Τα συναισθήματα μου ήταν ανάμεικτα, εκείνο όμως που κυριάρχησε ήταν ο ενθουσιασμός, δεν είναι και λίγο να σπουδάζεις υποκριτική σε μια σχολή τόσο υψηλού επιπέδου, όπως αυτή του Lee Strasberg.

-Συνήθισες εύκολα τη ζωή στην Αμερική; Ποιες ήταν οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετώπισες;

Καταρχήν ήμουν προετοιμασμένη ψυχολογικά γι’ αυτή την αλλαγή. Η πιο σημαντική δυσκολία βέβαια, ήταν να οργανώσω τη ζωή και την καθημερινότητά μου σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον, όμως είχα την βοήθεια οικογενειακών φίλων που ζουν στη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα να προσαρμοστώ γρήγορα και εύκολα.

-Πως είναι γενικότερα η ζωή στη Νέα Υόρκη για ένα νέο και ωραίο κορίτσι που προσπαθεί να κάνει καριέρα στη showbiz; Μοιάζει καθόλου με το Sex and the city …;

Πολύ θα το ήθελα να έμοιαζε η ζωή με το «Sex and the city», αλλά πού τέτοιες πολυτέλειες… ο χρόνος που ανάλωνα στις σπουδές μου, μου επέτρεπε πάρα μόνο λίγες μικρές αποδράσεις, τουλάχιστον όμως είχα την ευκαιρία να πάρω μια μικρή γεύση από Νέα Υόρκη.

-Σε ποια περιοχή της πόλης έμενες; Πως κυλάει ένα τυπικό 24ώρο σου εκεί;

Έμενα στο Manhattan, σε ένα διαμέρισμα στο East Village, κοντά στη σχολή μου. Πέρα από τα μαθήματα, που κάλυπταν 22 ώρες τη βδομάδα, είχα πολύ διάβασμα και πρόβες για παραστάσεις, είναι πραγματικά πολύ απαιτητική η σχολή. Αλλά πάντα έβρισκα χρόνο για να βλέπω θεατρικές παραστάσεις στο Broadway και off-Broadway, να επισκέπτομαι μουσεία, και να κάνω βόλτες στη 5th Avenue, στα vintage μαγαζάκια του East Village, στο Central Park, και στα jazz μπαράκια.

-Παρακολουθείς κανονικά μαθήματα υποκριτικής; Έχεις πάει και σε οντισιόν παράλληλα; Έχεις διεκδικήσει ρόλους;

Φυσικά παρακολουθώ το πλήρες πρόγραμμα της σχολής με όλα τα μαθήματα υποκριτικής. Όσον αφορά στις audition, είναι νωρίς ακόμα, αλλά πέραν τούτου, δεν μπορώ να διεκδικήσω ρόλους γιατί απαιτείται ειδική κάρτα εργασίας και εγώ προς το παρόν βρίσκομαι εκεί με φοιτητική visa. Βέβαια, συμμετείχα στη θεατρική παράσταση που ανέβασε η σχόλη, που ήταν ανοιχτή για το ευρύ κοινό όλες τις μέρες που παίχτηκε. Πέρα από αυτό, έπαιξα και σε φοιτητικές ταινίες μικρού μήκους άλλων σχολών που εξειδικεύονται στην σκηνοθεσία και παραγωγή.

– Πόσο ανταγωνιστικά είναι τα πράγματα στην αγορά εργασίας; Φαντάζομαι ότι στις εκεί οντισιόν θα συναντά κανείς τα ωραιότερα κορίτσια και αγόρια του κόσμου…

Απ’ ότι έχω μάθει ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα σκληρός και δύσκολος, μην ξεχνάς ότι μιλάμε για το κέντρο του κόσμου όσον αφορά στον χώρο του θεάματος. Πάντως, στο Hollywood λένε: «No matter the competition, great talent can never be denied»… («ανεξάρτητα με τον ανταγωνισμό, το μεγάλο ταλέντο δεν μπορεί ποτέ να αμφισβητηθεί»).

-Πρόλαβες να γνωρίσεις Ελληνες που δραστηριοποιούνται στη Νέα Υόρκη;

Στην Νέα Υόρκη όχι, στο Los Angeles όμως όπου και θα συνεχίσω τις σπουδές μου στη σχολή του Lee Strasberg υπάρχουν.

-Ήρθες, έστω και τυχαία, σε επαφή με διάσημα πρόσωπα; Αν ναι, με ποια;

Είδα στο Broadway την παράσταση του Arthur Miller A View from the Bridge με τη Scarlett Johansson και τον Liev Schreiber, και έχω συναντήσει τον John Malkovich, την Elle McPherson, την Mary-Kate Olsen, την Mandy Moore, τον Chris Noth (τον Mr. Big του Sex and the City) και την Κορίνα Τσοπέη.

-Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου που προκύπτουν από αυτή την εμπειρία;

Αγαπώ πάρα πολύ τον τόπο μου και ξεκίνησα αυτό το «ταξίδι» με την επιθυμία κάποια στιγμή να επιστρέψω και να συνεχίσω την καριέρα μου στην Ελλάδα. Επειδή όμως στη ζωή μου άλλα πράγματα σπούδασα, (όπως ξέρεις έχω ήδη δύο masters στο Human Recourse Management και στη Φιλοσοφία της Τέχνης), με άλλα ασχολήθηκα και αλλού κατέληξα, έμαθα ποτέ να μη λέω ποτέ. Αν λοιπόν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για να μείνω μόνιμα και να κάνω καριέρα στην Αμερική θα το αποφασίσω τότε. Αυτό δεν είναι κάτι που με απασχολεί τώρα, οι σπουδές μου έχουν αρκετό δρόμο ακόμη.

– Σκοπεύεις να μείνεις στη Νέα Υόρκη ή θα μετακινηθείς και προς Hollywood μεριά, όπου βρίσκονται ήδη και δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους αρκετά πατριωτάκια σου;

Ακριβώς, από Σεπτέμβρη μετακομίζω στο Los Angeles, κάτι που έχω ήδη οργανώσει πριν καν φύγω από Νέα Υόρκη, έχω ήδη κάνει μεταγραφή στη σχολή Lee Strasberg του Los Angeles όπου και θα συνεχίσω τις σπουδές μου.

-Πόσο καιρό θα μείνεις στην Ελλάδα; Τι ή ποιος σου έλειψε περισσότερο αυτό το διάστημα που ζεις πέραν του Ατλαντικού;

Στην Ελλάδα ήρθα μόνο για διακοπές και θα μείνω μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου. Πολλά μου έλειψαν το διάστημα που ζούσα μακριά, η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, ο ελληνικός ήλιος, η θάλασσά μας, οι ελληνικές μυρουδιές, γι’ αυτό και τώρα που είμαι εδώ απολαμβάνω κάθε στιγμή όσο πιο πολύ μπορώ!

-Θα μπορούσες να μείνεις για πάντα στην Αμερική;

Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να ζήσω στην Αμερική, άλλωστε και η αμερικάνικη νοοτροπία μου ταιριάζει, τουλάχιστον αν κρίνω από τη σχολή μου όπου τους ενδιαφέρει να δουλεύεις οργανωμένα, σκληρά και με συνέπεια, η προχειρότητα είναι παντελώς απούσα και επικρατεί η αξιοκρατία. Οι καθηγητές ποτέ δεν λένε «αυτό το έκανες λάθος», αλλά «θα μπορούσες να το κάνεις και έτσι», πάντα ακούνε και παίρνουν πολύ σοβαρά τις απόψεις και τις ιδέες σου και τις συζητούν. Είναι μια νοοτροπία που μου πάει και μου αρέσει, και που φυσικά δεν τη συνάντησα στην Ελλάδα, τουλάχιστον στο χώρο της τηλεόρασης, όπου βασιλεύει η άποψη του ενός και μόνο επαΐοντα επί παντός επιστητού.

-Τι δεν αντέχεις με τίποτα στην καθημερινότητα σου εκεί;

Δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα, αν πρέπει να πω κάτι για τη Νέα Υόρκη, αυτό θα ήταν το αφόρητο κρύο το χειμώνα και ο συνδυασμός υπερβολικής ζέστης με υγρασία το καλοκαίρι. Στο Los Angeles από αυτή την άποψη, τα πράγματα είναι καλύτερα.

-Πότε ήταν η τελευταία φορά που διασκέδασες πολύ στη Νέα Υόρκη, και πως;

Την τελευταία βραδιά των παραστάσεων που ανεβάσαμε στη σχολή, βγήκαμε έξω για να γιορτάσουμε την επιτυχία της παράστασης και το τέλος των μαθημάτων και διασκεδάσαμε μέχρι το πρωί!

-Σύμφωνα με κάτι τελευταία δημοσιεύματα έχεις χωρίσει πια οριστικά με τον Κώστα Γκρέκα. Δεν έχετε καθόλου επαφές; Έχετε μείνει φίλοι; Εσύ έχεις προχωρήσει στην προσωπική σου ζωή ή είσαι single;

Ό,τι έγινε έγινε, δεν έχω κάτι περισσότερο να πω πάνω σ’ αυτό το θέμα.