Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ο Σπύρος Χαριτάτος έστειλε το δικό του μήνυμα ανεβάζοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram εικόνες με τα παιδιά που επισκέπτεται κατά καιρούς και περνά χρόνο μαζί τους μαζί με ένα κείμενο.

«Σήμερα 3 Δεκεμβρίου ας αφιερώσουμε λίγες ώρες από την ημέρα μας στους συνανθρώπους μας, με ειλικρινή προβληματισμό και παραγωγική προσωπική ενημέρωση, για όσα δεν πράξαμε για την βελτίωση της καθημερινοτητάς τους τις υπόλοιπες ημέρες των περασμένων Χρόνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία από το 1992 προωθεί διεθνώς την αυτονόητη κατανόηση σε θέματα αναπηρίας που μας αφορούν όλους, αλλά και την κινητοποίηση υπέρ των (αυτονόητων) δικαιωμάτων αξιοπρέπειας , εξέλιξης και ευημερίας .

Η γενικευμένη υποκρισία της “ευαισθητοποίησης μέσω επετειακών δράσεων ” θα εξυπηρετήσει τη συνήθη δημόσια αναφορά και τον Πολιτικό Λόγο περί “ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε έκφανση της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής”.

Ωστόσο εκδηλώσεις και θεσμοθετημένες ενέργειες από πλευράς Κυβερνήσεων ή κοινωνικών φορέων δεν έχουν εώς τις ημέρες μας αποδώσει όσα οι ατομικές συμπεριφορές και πράξεις των ενημερωμένων Πολιτών μπορούν και καταφέρνουν» σχολιάζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης