Η Ευρωχαρτική, γνωστή στο κοινό με το brand Endless, έφτασε στο σήμερα με σταθερά βήματα και τώρα είναι έτοιμη να πετάξει! Με το tagline «Κομμάτι της ζωής», το brand Endless καθιερώνει τη θέση του στα Ελληνικά νοικοκυριά.

Η Ευρωχαρτική ξεκίνησε -ήδη από το 1985!- την επεξεργασία προϊόντων χάρτου «Tissue», την παραγωγή υγρών απορρυπαντικών καθώς και την εμπορία ειδών προσωπικής υγιεινής και άλλων συναφών. Αποτελεί μέλος της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, μιας κοινότητας ΑΜΙΓΩΣ ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων, που διατηρούν την έδρα, την παραγωγή και την ιδιοκτησία τους στη χώρα μας.Συγκεκριμένα, η έδρα της βρίσκεται στον Ασπρόπυργο Αττικής, με υποκατάστημα στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δραστηριότητές της χωρίζονται σε τρεις βασικούς τομείς: στην ανάπτυξη των χαρτικών και υγρών απορρυπαντικών με το brandname «Endless», την παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και τις εξαγωγές.Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες μονάδες του κλάδου Χαρτιού – Απορρυπαντικού, με βάση τη λίστα της ICAP, απασχολώντας 246υπαλλήλους.

Διαθέτοντας υπερσύγχρονες παραγωγικές εγκαταστάσεις,σε έκταση 80.000 τ.μ., μηχανολογικό εξοπλισμό και αποθηκευτικούς χώρους, την απαραίτητη εμπειρία και την τεχνογνωσία, προχωρά στο μέλλον με καινοτόμες ιδέες και αποφασιστικές κινήσεις. Πλέον, η Ευρωχαρτική μπαίνει σε μια νέα εποχή, με το σήμα «Endless» και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας (privatelabel) για την ελληνική και τη διεθνή αγορά, αλλά και επιτυγχάνοντας αύξηση της παραγωγικότητάς της, με ταυτόχρονη μείωση του κόστους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ημερήσια παραγωγική δυναμικότητά της στην επεξεργασίας χάρτου ανέρχεται σε 240 τόνους την ημέρα και στα απορρυπαντικά στους 250 τόνους.Διαθέτει 16 γραμμές παραγωγής στο τμήμα χαρτικών και επτά αυτοματοποιημένες γραμμές στο τμήμα των απορρυπαντικών, χρησιμοποιώντας όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες και ένα άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό, με το εξειδικευμένο τμήμα R&D.

Καινοτόμες εξαγωγές

Κύριο εξαγώγιμο προϊόν της Ευρωχαρτικής είναι τα χάρτινα τραπεζομάντιλα,που αποτελούν δική της καινοτομία και τα οποία παρουσιάζουν διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση!

Τα προϊόντα Endless διαθέτουν μια σταθερά αυξανόμενη παρουσία σε αγορές του εξωτερικού, όπως στην Κύπρο, την Αλβανία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Πολωνία, την Τουρκία και το Ισραήλ.

Η αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας που ήρθε μετά την επένδυση του 2019 ενίσχυσε και την εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας.

Το πρόγραμμα εξαγωγικής ανάπτυξης της εταιρείας βασίζεται σε τρεις βασικούς στόχους:

Τη διανομή των προϊόντων μέσω αντιπροσώπων και εισαγωγέων σε όλες τις γειτονικές χώρες.

Τη διεύρυνση της ζήτησης ειδικών προϊόντων σε μακρινές αγορές.

Την υποστήριξη των επώνυμων προϊόντων της σε επιλεγμένες γειτονικές αγορές, με στόχο μια δυνατή και με διάρκεια εμπορική παρουσία.

Με σεβασμό στο περιβάλλον

Η υπεύθυνη επιχειρηματική περιβαλλοντική συμπεριφορά είναι κομμάτι της εταιρικής κουλτούρας από την αρχή της λειτουργίας της Ευρωχαρτικής, η οποία αποδεικνύεται με τις εξής πολιτικές:

– Καινοτομία, Ποιότητα και Πράσινη Επιχειρηματικότητα. Η εταιρεία προσβλέπει το επόμενο διάστημα στην αντικατάσταση των υλικών συσκευασίας σε κατηγορίες προϊόντων όπως η χαρτοπετσέτα, τα απορρυπαντικά και τα μαλακτικά ρούχων.

– Από τις αρχές του 2020 αναζήτησε λύσεις με κύριο χαρακτηριστικό τον οικολογικό χαρακτήρα των προϊόντων και την ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας, με παράλληλη μείωση του πλαστικού στις συσκευασίες της και την αντικατάστασή τους, κατά το δυνατόν, από χαρτόνι. Γι’ αυτό και η νέα σειρά «EndlessEarth» περιλαμβάνει, πλέον, ρολά υγείας, κουζίνας και χαρτοπετσέτες που πέταξαν το πλαστικό και κυκλοφόρησαν σε χάρτινες, πολύχρωμες, ανακυκλώσιμες συσκευασίες. Γενικότερα, πρωτοπορεί στην αλλαγή στις αγοραστικές συνήθειες, με βασικό μήνυμα«Μας αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι», καλώντας τον κόσμο να εντάξει στην καθημερινότητά του την ανακύκλωση, να αλλάξει τις συνήθειές του και να συνεισφέρει στο κοινό καλό. Παράλληλα, η σειρά«ανεβάζει» τη διάθεση των καταναλωτών με τους έντονους χρωματικούς συνδυασμούς και την pop-up σχεδίαση των συσκευασιών της.

– Στοχεύοντας όλες οι δραστηριότητές της να διεξάγονται με σεβασμό προς το περιβάλλον και με ασφάλεια των εργαζομένων της,προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες με σεβασμό στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, με ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων και ελαχιστοποίηση του αποτυπώματός της στο περιβάλλον. Διαθέτει πιστοποιήσεις ISO 9001, ISO 14001, ISO 22716 για την ανάπτυξη, παραγωγή και τη διανομή των προϊόντων της και έχει πιστοποιηθεί από τον Οργανισμό ForestStewardshipCouncil(FSC Standard®), εξασφαλίζοντας ότι τα είδη χάρτου που παράγει προέρχονται από ελεγχόμενες δασικές πρώτες ύλες, των οποίων η διαχείριση έχει γίνει με νόμιμο, υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο.

– Για την ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος, οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας είναι προσεκτικά σχεδιασμένες, ώστε να μειώνεται ο κίνδυνος έκλυσης ρύπων. Επίσης, χρησιμοποιεί πρώτες ύλες συμβατές με τις τελευταίες νόρμες περί βιοδιασπασιμότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παράγει οικολογικά προϊόντα χάρτου και συνεργάζεται με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης.

– Όσον αναφορά τα στερεά απόβλητά της, η Ευρωχαρτική φροντίζει να διαχωρίζονται στην πηγή τους και να παραδίδονται προς διαχείριση/ανακύκλωση σε κατάλληλες αδειοδοτημένες εταιρείες.

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Από το έτος ίδρυσής της έως και σήμερα,η Ευρωχαρτική συμμετέχει ενεργά σε δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, υποστηρίζοντας ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και οργανισμούς. Επιπλέον, οι εργαζόμενοί της συμμετέχουν σε εθελοντικές δράσεις για το Περιβάλλον. Τέλος, με τη συμμετοχή της εταιρείας στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ μας, η Ευρωχαρτική συμβάλλει στον σύγχρονο επιχειρηματικό και παραγωγικό πολιτισμό της χώρας και την ανάδειξη της Ελληνικότητας.

Τέλος, πρεσβεύει μια ανθρωποκεντρική πολιτική διοίκησης, επενδύοντας στη διαρκή εξέλιξή του ανθρώπινου δυναμικού της μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα που στοχεύουν στην επαγγελματική κατάρτιση και επιμόρφωσή τους.Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι ο μέσος όρος παραμονής των εργαζομένων στη εταιρεία να υπολογίζεται στα 15 έτη.

Γράφοντας συνεχώς ιστορία…

Το 1985, δύο φίλοι, ο Γιάννης Τρακάκης και ο Νίκος Χριστόπουλος, ίδρυσαν την εταιρεία ΧΡΙΣΤΡΑΚ Ο.Ε., ξεκινώντας την παραγωγή ειδών χάρτου για οικιακή και επαγγελματική χρήση. Οκτώ χρόνια μετά, συστήνεται η ΕΥΡΩΧΑΡΤΙΚΗ ΑΕΒΕ και παράλληλα σχεδιάζεται και κατοχυρώνεται το brandname «Endless» με σήμα τον κύκνο, το οποίο καθιερώνεται στην ελληνική αγορά.

Το 1994, η εταιρεία λειτουργεί το πρώτο της υποκατάστημα στη Θεσσαλονίκη ενώ παράλληλα λανσάρει το χάρτινο τραπεζομάντιλο, το οποίο αποτελεί αποκλειστική πατέντα της Ευρωχαρτικής, ενώ το 1995, προχώρησε στην παραγωγή υγρών απορρυπαντικών.

Από το 2001 μέχρι και το 2007, αναπτύσσεται ραγδαία, επενδύοντας σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη. Το 2019 η διοίκηση περνά στη δεύτερη γενιά των οικογενειών Τρακάκη και Χριστόπουλου και ολοκληρώνεται επενδυτικό πλάνο ύψους 17εκατ. ευρώ σε εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό, με την ανέγερση νέων παραγωγικών εγκαταστάσεων και αποθηκευτικών χώρων 15.000 τ.μ.

Η νέα γενιά των οικογενειών Τρακάκη και Χριστόπουλου προωθεί μια καινούργια εταιρική ταυτότητα και κουλτούρα, επενδύοντας στην Έρευνα και την Ανάπτυξη νέων προϊόντων, στον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, στην άρτιακαι άμεση εξυπηρέτηση των πελατών της και στην εξέλιξη,την επαγγελματική κατάρτιση και την επιμόρφωσητου ανθρώπινου δυναμικού της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης