Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων και ο Λευκός & Μαύρος Κύκνος χορηγούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Μικρές Ζωγραφιές 2017»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017, 13:31
Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων και ο Λευκός & Μαύρος Κύκνος χορηγούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Μικρές Ζωγραφιές 2017»
Τα κρασιά Λευκός και Μαύρος Κύκνος της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, θα συνοδεύσουν τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής, «Μικρές Ζωγραφιές 2017», το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00, στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Ο Λευκός Κύκνος ένα ζωηρό, φρουτώδες Μοσχοφίλερο με ιδιαίτερα ανάλαφρα αρώματα και ανοιχτόχρωμο, λαμπερό χρώμα, παρέα με το Μαύρο Κύκνο της ποικιλίας Αγιωργίτικο με το βαθυκόκκινο, ρουμπινί χρώμα του, θα σας ταξιδέψουν με τις γεύσεις και τα αρώματά τους.
Η έννοια του «δώρου», που είναι η κεντρική ιδέα της εφετινής Χριστουγεννιάτικης έκθεσης, εμπνέεται από τον διάσημο Άγγλο ζωγράφο David Hockney. Σκοπός της έκθεσης είναι οι καλλιτέχνες να δημιουργήσουν τα δικά τους «δώρα» και οι άνθρωποι που θα τα επιλέξουν, να τα δωρίσουν με τη σειρά τους σε αγαπημένους φίλους και συγγενείς. Όπως αναφέρει και ο κατάλογος της τελευταίας του έκθεσης στο Κέντρο Pompidou στο Παρίσι (Ιούνιος- Οκτώβριος 2017), ο Hockney κάθε πρωί μαζεύει εικόνες πολύχρωμων λουλουδιών στο iPad του και τις στέλνει στους φίλους του. Διαβάζοντας κανείς τη βιογραφία του, βρίσκει ότι τον Δεκέμβριο του 1962 εμπνέεται από τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ και δημιουργεί χαρακτικά που δωρίζει στην οικογένεια και στους αγαπημένους του για τις γιορτές.

H Ελληνικά Κελλάρια Οίνων και τα πολυαγαπημένα κρασιά Λευκός και Μαύρος Κύκνος, θα σας συνοδεύσουν για άλλη μία φορά σε ένα ταξίδι γεύσης και αρωμάτων στους ιδιαίτερους δρόμους της Τέχνης και του Πολιτισμού. Ευχόμαστε η χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς ενός δώρου, να συμβάλλει ευχάριστα στη γιορτινή διάθεση όλων μας.

Οι 25 καλλιτέχνες που συμμετέχουν σε αυτή την ομαδική έκθεση είναι: Ηώ Αγγελή, Γιάννης Αδαμάκης, Αλεξάνδρα Αθανασιάδη, Διαμαντής Αϊδίνης, Βανέσσα Αναστασοπούλου, Γιώργος Αυγέρος, Μίλτος Γκολέμας, Δημήτρης Εφέογλου, Μαρίνα Καρέλλα, Χρήστος Κεχαγιόγλου, Χάρης Κοντοσφύρης, Τζένη Κωδωνίδου, Νίκος Λαγός, Κυριάκος Μορταράκος, Ξενοφών Μπήτσικας, Σοφία Παπακώστα, Αχιλλέας Παπακώστας, Νατάσσα Πουλαντζά, Ιωάννα Ράλλη, Ρουμπίνα Σαρελάκου, Δέσποινα Φλέσσα, Φίλιππος Φωτιάδης, Μανώλης Χάρος, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Daniel Egneus.

Διάρκεια έκθεσης: 8 – 31 Δεκεμβρίου 2017

Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20

Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέ. & Παρ. 11.00 - 15.00 & 17.00 – 20.00

Τετ. 11.00 - 15.00 & Σάβ. 11.00 – 14.00

Κυριακή και Δευτέρα κλειστά

ΠΡΟΦΙΛ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ ΟΙΝΩΝ:

Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα, με ισχυρή εξαγωγική παρουσία σε 35 χώρες της υφηλίου. Με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην εδραίωση του ελληνικού ποιοτικού κρασιού διεθνώς.

Η εταιρεία παράγει επώνυμα ελληνικά κρασιά, όλων των τύπων, σε διάφορες συσκευασίες. Δημιουργούνται στα Οινοποιεία της, σε όλη την Ελλάδα και συσκευάζονται στα εμφιαλωτήρια της Ελληνικά Κελλάρια στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου βρίσκεται και η έδρα της.

Όλα τα οινικά προϊόντα της αποτελούν υπερήφανους πρεσβευτές της ελληνικής γης, του Έλληνα αμπελουργού και της σύγχρονης ελληνικής οινοποιίας, καθώς καλύπτουν άξια τις γευστικές απαιτήσεις των πολιτών του κόσμου. Δεν είναι λίγες, άλλωστε, οι σειρές κρασιών της εταιρείας, όπως το Αλλοτινό, Ποικιλιακά Λουλούδια, Calliga Apelia και η «value for money» σειρά Κύκνος, που έχουν κερδίσει τη σταθερή προτίμηση του καταναλωτικού κοινού.

Πέρα από τα κρασιά δικής της παραγωγής, η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε θέλησε, τα τελευταία χρόνια, να διευρύνει την γκάμα της, με νέες προτάσεις προς τους Έλληνες και ξένους καταναλωτές.

Το 2016 εγκαινίασε τη νέα της συνεργασία με τον ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ, ενισχύοντας τη θέση του στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Παράλληλα, η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, έχει προχωρήσει σε εταιρική και εμπορική συμφωνία με τον οινολόγο και οινοποιό, Άγγελο Ρούβαλη, που αφορά την διακίνηση των προϊόντων του στην ελληνική και διεθνή αγορά. Ο Άγγελος Ρούβαλης, τέως Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), έχει το οινοποιείο του στους λόφους που βρίσκονται πάνω από το Αίγιο και δραστηριοποιείται αξιοποιώντας περίτεχνα τους μοναδικούς στον κόσμο, αμπελώνες των πλαγιών της Αιγιαλείας. Τα κρασιά του, περιορισμένης ποσοτικά, παραγωγής, αναγνωρισμένα ως πολύ υψηλής ποιότητας, έχουν κερδίσει την προτίμηση των απαιτητικών φίλων του κρασιού. Μερικά από αυτά είναι το φημισμένο «Ασπρολίθι», η δυναμική σειρά κρασιών «Μικρός Βοριάς» και οι οίνοι μακρόχρονης παλαίωσης «IANOS».

Από τις αρχές του 2010 η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. συνεργάζεται και με τον παραγωγό Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο, που πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως «άρχοντα της απόσταξης». Με την συμφωνία αυτή, η εταιρεία μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τη γκάμα της, με τα παραδοσιακά αποστάγματα ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ (ούζα, τσίπουρα, αποστάγματα Στέμφυλων Σταφυλής) αλλά και με τα βιολογικά, ποιοτικά κρασιά από το Κτήμα του.

Η εταιρεία, όμως, δεν στάθηκε μόνο σε στρατηγικές επιλογές στην Ελλάδα. Στράφηκε και στο εξωτερικό, αναγνωρίζοντας την δύναμη της παγκοσμιοποίησης. Γι’ αυτό αποφάσισε την στρατηγική συμφωνία και εμπορική συνεργασία με την Νο1 Γαλλική Εταιρεία παραγωγής και διακίνησης κρασιών, την GRAND CHAIS DE FRANCE.

Η υψηλή δυναμική της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων διακρίνεται από το χτίσιμο στρατηγικών συνεργασιών, με διακεκριμένα ονόματα - εταιρείες του οινικού κλάδου, αλλά και των ποτών, αποδεικνύοντας έτσι την «εξωστρεφή» φιλοσοφία και τον διαχρονικό της στόχο για την ανάδειξη ποιοτικών προϊόντων.Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017, 13:31